Kino zinātnieks Freibergs: nozari nākamajā gadā sagaida kritums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Milzu uzplaukumu Latvijas simtgades gadā piedzīvojušo kino nozari nākamajā gadā sagaida kritums, uzskata kino zinātnieks Viktors Freibergs. Viņš gan cer, ka kino nozare atradīs papildu finansējumu, kā arī jau uzņemtās filmas tiks rādītas visā Latvijā, ne tikai Rīgā.

Kino zinātnieks Freibergs: nozari nākamajā gadā sagaida kritums
00:00 / 00:42
Lejuplādēt

"Būtu ārkārtīgi žēl, ka pārbagātam gadam ar kino pēkšņi būtu viena divas [filmas] gadā. Skatītāju nav, filmas skatās tikai Rīgā. Es ceru, ka būs iespējas atrast naudu, lai piedāvātu [filmas] citās vietās. Ir vēl pilsētas, kur kinoteātri ir vēl saglabājušies, vai var rādīt kino," teica Freibergs.

Milzu uzplaukumu Latvijas simtgades gadā piedzīvoja mūsu kino nozare. Tapa un vēl arī top 16 jaunas filmas, raisot skatītājos ļoti lielu un sen nebijušu interesi par Latvijas kino. Filmu autoru vidū bija gan pieredzējuši meistari, gan jauni režisori. Lielākoties viņi izvēlējās runāt par vēstures tematiku un mūsu vēsturē nozīmīgām personībām.

Vai bagātīgā filmu raža ļauj arī runāt par kādām jaunām tendencēm Latvijas kino? Kādus nozares sasniegumus un varbūt arī trūkumus tā uzrāda - šie ir daži no jautājumiem, kurus gada pēdējā dienā uzdevām kino zinātniekam Viktoram Freibergam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti