Kultūras ziņas

Dzintaru koncertzāle noslēdz vasaras sezonu

Kultūras ziņas

Mārtiņš Ratniks: "Visi satelīti reiz sadegs"

Piesakies mācībām Antuāna Duanela kino skolā!

«Kino Bize» aicina jauniešus uz kino skolu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sākoties jaunajam mācību gadam, kinoteātra “Kino Bize” telpās darbu sāk Antuāna Duanela kino skola. Tajā aicina pieteikties jauniešus vecumā no 11 līdz 16 gadiem.

Kino skolas lekciju laikā jauniešiem būs iespēja izzināt kino vēsturi, iepazīt kino žanru daudzveidību un izprast kino valodu.

Jaunieši zinošu lektoru vadībā iepazīs labu kino. “Mēs daudz runāsim par kino vēsturi, jo man liekas, ka melnbaltie kadri un vecās filmas - tie ir maģiski. Un tas būs uz lielā ekrāna kinoteātrī,” Latvijas Televīzijai stāsta kino skolas lektore un kinoproducente Daniela Zacmane.

Jaunieši kino skolai aicināti pieteikties līdz 6. septembrim. Pirmā lekcija “Kas ir kino valoda?” ieplānota 12. septembrī, un to vadīs kino vēsturnieks Viktors Freibergs. Lekcijas norisināsies reizi divās nedēļās – no septembra līdz decembrim. Ar pilnu nodarbību grafiku iespējams iepazīties “Kino Bize” mājaslapā.

“Kino Bizes” jauniešu kino skola nosaukta franču jaunā viļņa pārstāvja, režisora Fransuā Trifo vairāku filmu galvenā varoņa Antuāna Duanela vārdā. Kino vēsturnieki uzskata, ka parīziešu dēkainis Antuāns Duanels ir Fransuā Trifo alter ego.

 

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti