Izsludina pieteikšanos nacionālajam filmu festivālam «Lielais Kristaps»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

5.augustā Latvijas Kinematogrāfistu savienība izsludina filmu pieteikšanu Latvijas Nacionālajam filmu festivālam "Lielais Kristaps 2014".

Līdz šī gada 10.septembrim Latvijas Kinematogrāfistu savienībā filmu producenti festivāla konkursam var pieteikt savas filmas, kuru pirmizrādes notikušas ne agrāk kā 2012.gada 1.martā. Festivāla nolikums un pieteikuma anketas var skatīt "Lielā Kristapa" mājas lapā.

Festivāls norisināsies no 2. līdz 11.decembrī kinoteātrī "Splendid Palace" un citās kino zālēs Rīgā un visā Latvijā, kad kino profesionāļi un skatītāji varēs vienkopus redzēt un izvērtēt jaunāko latviešu filmu ražu un skatīt Eiropas labākās filmas.

"Lielais Kristaps" sola bagātu un interesantu programmu. Tajā varēs redzēt tādas spēlfilmas kā režisora Aika Karapetjana "Cilvēki tur", Jāņa Norda "Mammu, es tevi mīlu", Sergeja Lozņicas "Miglā", Aigara Graubas "Sapņu komanda 1935", Lailas Pakalniņas "Picas", Jāņa Cimmermaņa un Māra Putniņa "Džim lai rūdi, rallallā!", Andra Gaujas "Izlaiduma gads" un daudzas citas.

"Tas būs notikums ar spēcīgu konkurenci, kas ir filmu veidotāju radošā ieguldījuma un neatlaidības  rezultāts. Lai būtu rezultāti, kino procesam vajadzīga nepārtrauktība, pietiekams apjoms un finansējums. "Lielais Kristaps" dod iespēju filmu autoriem redzēt un izvērtēt Latvijas filmu programmu kopumā, savu darbu kontekstā ar kolēģu filmām, izprast kopējo līmeni, tendences un īpatnības. Tas ir svarīgi filmu autoru profesionālajai izaugsmei un nākotnes radošajam procesam. Tie būs kino svētki arī skatītājiem pirms Ziemassvētku  noskaņā. Zinu, ka mūsu filmas salīdzinās ar Eiropas pērlēm, bet mēs nebaidāmies, esam gatavi izaicinājumam," uzsver Ieva Romanova,  festivāla direktore.

Festivāla konkursa programmas skates notiks kinoteātrī "Splendid Palace". Paralēli tiks demonstrētas tematiskas un festivāla panorāmas programmas Rīgā un visā Latvijā. Plānots, ka šajās dienās latviešu filmas uzrunās ap 20 000 skatītāju 80 kino zālēs visā valstī. Festivāla balvas tiks pasniegtas svinīgā noslēguma ceremonijā 11.decembrī,  ko  tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā.

"Lielā Kristapa" balvas tiks piešķirtas Latvijas labākajām filmām un kino profesionāļiem jau 26.reizi. Konkursa programmu veidos nominācijas ieguvušās filmas, ko piešķirs profesionālo organizāciju un grupu veidotas ekspertu komisijas. Festivāla laikā konkursa filmas vērtēs žūrija un piešķirs balvas. Šogad ieviests arī kāds jaunums - paredzēta starptautiska žūrija ar Eiropas Kino akadēmijas pārstāvju dalību. Savukārt skatītāju balva tiks piešķirta skatītāju balsojuma rezultātā.

Kā jau vēstījām, šogad "Lielais Kristaps" notiks jaundibinātā Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā, kas ievadīs Eiropas Kino akadēmijas balvu pasniegšanas ceremoniju, kas šogad notiks Rīgā 12. un 13.decembrī.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla veidošanā apvienojušies ievērojamākie Latvijas festivāli: "Lielais Kristaps", "Baltijas pērle", "2Annas" un citi filmu nozares pārstāvji - Nacionālais kino centrs un Latvijas Kinoproducentu asociācija, sadarbība paredzēta arī ar Rīgas kino muzeju un citiem kino industrijas pārstāvjiem.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā no 2. līdz 12.decembrim skatītājiem tiks piedāvātas vairāk nekā 120 filmas, savukārt Latvijas kino profesionāļiem sadarbībā ar Nacionālo kino centru sagatavota plaša industrijas programma - lekcijas, radošās darbnīcas pasaules klases kino nozares pārstāvju vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti