ISSP galerijā būs skatāma Annemarijas Gulbes fotoizstāde «Love Re-search»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 17. jūlija līdz 29. augustam ISSP galerijā būs skatāma latviešu mākslinieces Annemarijas Gulbes personālizstāde “Love Re-search”. Tajā būs aplūkojama četru gadu garumā tapusi fotogrāfiju sērija, kurā iemūžināti privāti mirkļi no autores vienaudžu dzīves, informēja galerijas pārstāvji.

Darbu sērijā “Love Re-search” jaunā māksliniece Annemarija Gulbe fiksē intīmas un atkailinošas situācijas starp saviem draugiem un paziņām. Klaiņojot pa Rīgas naktsdzīvi allaž ar fotokameru līdzi somā, viņa mēģina saprast, ko nozīmē iemīlēties, jo nekad pati savā dzīvē šo sajūtu nav pieredzējusi. Mākslinieces fotogrāfijas atspoguļo dažbrīd haotisko un maņas pārņemošo iemīlēšanās un vienlaikus – arī pieaugšanas pieredzi.

“Apkārt esošajā sabiedrībā aktualizējas mīlestība un romantiskas attiecības. Visi tiecas pēc viena un tā paša. Arī mans 14 gadus vecais brālēns kļūst pieaudzis un piedzīvo savu pirmo mīlu.

Šķiet, ir lietas, kuras ir it kā pieaugušākiem cilvēkiem paredzētas, un es esmu distancējusies no tām vai arī nejūtu vēlmi tām pietuvoties.

Sapratu, ka nekad neesmu meklējusi mīlestību vai pat domājusi par to, kaut gan tas parasti notiek jau agros tīņu gados. Esmu neitrāla,” stāsta Annemarija Gulbe.

Izstādes kuratore ir Evita Goze.

Izstāde ISSP galerijā notiek sadarbībā ar mākslas fondu “VV Foundation”.

Par mākslinieci

Annemarija Gulbe (1997) absolvējusi ISSP Skolu, piedalījusies ISSP Vasaras skolas meistarklasēs. Patlaban studē Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. 2018. gadā māksliniece ieguva “FK Balvu” jaunajiem fotogrāfiem. 2019. gadā saņēma galveno balvu Starptautiskajā laikmetīgās mākslas biennālē “Eiropas jaunrade”. Sērija “Love Re-search” publicēta grāmatā “Latvijas Fotogrāfija 2019” un 2019. gadā izstādīta “Organ Vida” festivālā Zagrebā, Horvātijā. Izstāde ISSP galerijā būs Gulbes pirmā personālizstāde Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti