Īsfilmu festivāls 2ANNAS turpmāk notiks februāra vidū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai piedāvātu vislabāko kino pieredzi, Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS turpmāk priecēs skatītājus ar lielisku programmu februāra vidū, un jau 24. festivāls gaidīs visus interesentus 2020. gadā no 10. līdz 16. februārim, informēja festivāla organizatori.

Līdz šim festivāls noritēja katru gadu novembra beigās un jau vairāk nekā divus gadu desmitus pulcēja kinomīļus no visas pasaules, piesaistot ne tikai aizrautīgus entuziastus, bet arī starptautiski novērtētus industrijas profesionāļus. 

Festivāla norises laika maiņa nozīmē ne tikai lieliski pavadītus ziemas vakarus, bet arī pagarinātu īsfilmu iesniegšanas termiņu konkursa programmai. Festivāla direktors Viesturs Graždanovičs stāsta: “Pēdējos gados strauji augusi 2ANNAS starptautiskā atpazīstamība, par ko liecina iesniegto filmu skaita palielināšanās - katru gadu saņemam no 3000 līdz 4000 īsfilmu pieteikumus no visas pasaules. Sīvā konkurence palīdz piedāvāt latviešu skatītājiem īpaši augstvērtīgu filmu programmu. Arī šogad pieredzējušiem kino veidotājiem un jauniem režisoriem ir iespēja pieteikt savus darbus četrās konkursa programmās - Starptautiskajai īsfilmu konkursa programmai, Baltijas īsfilmu konkursa programmai, Starptautiskajai vidēja garuma filmu konkursa programmai un Starptautiskajai bērnu un jauniešu konkursa programmai.

Pieteikšanās termiņš visās programmās ir pagarināts līdz šī gada 10. septembrim.”

 

Darbus festivālam var iesniegt filmu autori, producenti, filmu studijas un augstskolas tiešsaistes vietnē. Plašāka informācija par filmu iesniegšanu ir pieejama festivāla mājaslapā.

24 pastāvēšanas gados īsfilmu festivāls 2ANNAS ir ieguvis atpazīstamību starptautiskā apritē, ko apliecina ne tikai pieaugošais iesniegto filmu skaits, bet arī aicinājumi festivāla komandai veidot programmas un vērtēt filmas citu ārvalstu festivālu žūrijās. Festivāls 2ANNAS piedāvā filmas, kas paplašina kino tehniskās un mākslinieciskās robežas, kā arī stāsta par aktuālām tēmām lokāli un starptautiski.

Festivāla veidotāji piedāvā nebijušu kino pieredzi gan satura, gan formas ziņā, uzsverot kino eksperimentālo dabu un veicinot jaunus meklējumus. Festivāla mērķis ir popularizēt īsfilmas žanru, iepazīstināt skatītājus ar Eiropas un pasaules kino, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā.

Viens no Baltijā vadošajiem īsfilmu festivāliem 2ANNAS 2018. gadā tika uzņemts arī starptautiskajā īsfilmu organizācijā “Short Film Conference”, tā oficiāli iekļaujoties pasaulē labāko īsfilmu festivālu apritē. Dalība organizācijā nozīmē ne tikai iespēju piesaistīt vēl prominentāku režisoru darbus, bet arī Latvijas festivāla laureātu vārdu izskanēšanu tālāk pasaulē.

Īsfilmu festivāla 2ANNAS atbalstītāji ir Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti