Kultūras ziņas

Rīgā viesojas Ričmondas Universitātes koris

Kultūras ziņas

Festivālu "Avanti" atklāj Georgijs Osokins

Drīzumā uz ekrāniem - "Mazais spoku detektīvs"

Franču animācijas filmu «Mazais spoku detektīvs» ieskaņo latviski

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Franču animācijas režisoru Žana Lū Felisioli un Alēna Gaņola filma “Kaķis Parīzē” pirms četriem gadiem tika nominēta “Oskaram”. Pērn tapusī režisoru filma “Mazais spoku detektīvs” šobrīd ir atceļojusi līdz Latvijai un pirms nokļūšanas uz lielajiem ekrāniem tiek ieskaņota Latvijas Televīzijā.

Režisoru Felisioli un Gaņola vārds animācijas pasaulē ir labi pazīstams. Viņu radītās filmas izceļas ar oriģinālu vizuālo risinājumu un saistošiem, bet ne sarežģītiem stāstiem.

“Mazā spoku detektīva” galvenais varonis ir 11 gadus vecais Leo. Nopietnās veselības problēmas zēnam ir devušas arī supermena spējas. Viņš nostājas cīņā pret Greizģīmi, ļaundari ar vēlmi pilsētā uzrīkot haosu.

Pirms izrādīšanas uz lielajiem ekrāniem filmas izplatītāji – "Kino Bize" – ir uzsākuši sadarbību ar Latvijas Televīziju latviskās versijas ieskaņošanā. Visus varoņus ierunās multfilmu dublāžas vecmeistari Ārija Stūrniece un Pēteris Šogolovs, kurš atzīst, ka šajā darbā viņam jau ir savi favorīti.   

''Mazais spoku detektīvs'' Latvijas pirmizrādi piedzīvos 12.martā "Kino Bize" un vēlāk tiks demonstrēta arī citos valsts kinoteātros. Savukārt LTV ēterā filma būs skatāma šī gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti