Kultūras ziņas

Somu vijoļspēles zvaigzne Rīgā

Kultūras ziņas

Izstāžu cikls "Ārpus mūriem"

Manuela Šrēdera darbi Fotogrāfijas muzejā

Fotogrāfijas muzejā skatāmi vācu fotogrāfa Manuela Šrēdera darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Fotogrāfijas muzejā no 21. janvāra līdz 28. februārim aplūkojami vācu fotogrāfa Manuela Šrēdera darbi. Mākslinieks iemūžinājis īpašas vietas, kuru nozīme pēdējo gadu laikā ir mainījusies, tomēr ārējais veidols ar savu raksturīgo dizainu joprojām vēsta gan par savām funkcijām, gan par savu laikmetu.

Fotogrāfs, multimediju mākslinieks, mūziķis un fotogrāfijas pasniedzējs Manuels Šrēders strādā Vācijā, Austrumeiropas valstīs un ASV.

Latvijas Fotogrāfijas muzejā aplūkojamās ekspozīcijas „pēdējā brīdī” un „izstrādes procesā” ir spilgta urbānās dzīves reprezentācija.

Projekts „izstrādes procesā” pirmoreiz tika izstādīts Eiropas Foto mēneša ietvaros 2014. gadā Berlīnē, tas balstīts sociālajā fotogrāfijā un raugās uz vietām, kuras kādreiz liecināja par Eiropas kultūras un ekonomisko izaugsmi, no kuras šodien pāri palikusi vairs tikai drūma, „konkrēta estētika”, kuru raksturo kultūras klātesamība. Fotogrāfijās salīdzināti Latvijas postsociālisma mikrorajoni ar Vācijas guļamrajoniem.

“Sāku kā gleznotājs un joprojām ar to nodarbojos. Man tuva kolāžas tehnika, es arī zīmēju, bet fotogrāfija manā uztverē ir cieši saistīta ar gleznošanu, tāpēc sižetus meklēju un iedvesmojos no gleznotājiem. Fotogrāfija ir starpstāvoklis, tas ir labs veids kā iegūt attēlu, kaut kā nospiedumu, un tikai vēlāk es izlemju, vai tā būs fotogrāfija vai tomēr attīstīšu to tālāk par kolāžu vai video mākslu," stāsta Manuels Šrēders.

Manuela Šrēdera darbi ir iekļauti privātajās un publiskajās mākslas kolekcijās. Mākslinieka veidotie video un skaņas objekti ir izstādīti pilsētvidē visā pasaulē. Rīgā fotogrāfa darbus varēs aplūkot līdz februāra beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti