Pastnieku mīlasstāsts – janvārī pirmizrādi piedzīvos Elzas Gaujas spēlfilma «Pastkarte no Romas»

Jaunais pašmāju kino gads iesāksies ar Elzas Gaujas aktierfilmu "Pastkarte no Romas", kas no 12. janvāra tiks izrādīta kinoteātros visā Latvijā, informēja filmas veidotāji. Divu pastnieku senioru mīlestības stāstā galvenās lomas atveido Jānis Jarāns un Indra Burkovska. Lai laimētu ceļojumu uz Romu, Alvīne un Ernests ķeras pie viltīgas shēmas ar loterijas kuponiem, taču viņu ieceri aizēno Alvīnes strauji progresējošā Alcheimera slimība.

"Elza Gauja filmā ar vieglumu un smaidu, reizē nezaudējot līdzjūtību, runā par sabiedrībā aktuālu tēmu — paaugstinoties vidējam mūža ilgumam, ar atmiņas traucējumiem saskaras arvien vairāk cilvēku," norādīja filmas veidotāji. "Šis ir viens no retajiem Latvijas kinodarbiem, kur stāsta galvenie varoņi ir seniori." "Filmēšanas laikā no aktieriem emocijas nebija jāizspiež. Gan Jarāns, gan Burkovska smējās un raudāja, jo, kā izrādās, filmas tēma ir savā veidā skārusi mūs visus," atzina režisore Elza Gauja.

Filma "Pastkarte no Romas" piedzīvos pirmizrādi 11. janvārī kinoteātrī "Splendid Palace"  un no 12. janvāra tiks demonstrēta kinoteātros visā Latvijā; daudzos seansos piedalīsies arī filmas aktieri un veidotāji.

Filma uzņemta Latvijā un Itālijā, tā veidota studijā "Picture House" sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un studiju "Riverbed". Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, scenāriju veidojušas Elizabete Lukšo-Ražinska un Elza Gauja, filmas māksliniece ir Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece – Kabish, montāžas režisors – Jurģis Ločmelis. Filmas mūzikas autors ir Andris Gauja, mūziku iespēlējuši Matīss Čudars, Artis Orubs, Jānis Porietis un Andris Gauja. Filmas producenti — Uģis Riekstiņš, Elza Gauja, Andris Gauja, izpildproducente Marta Šleiere.

Filmas finansētāji ir Valsts kultūrkapitāla fonds, "TV3 Group Latvia" un Nacionālais kino centrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti