Panorāma

Izcila kafejnīca arī tuvu frontei

Panorāma

Panorāma

Seriālam "Padomju džinsi" balvas Eiropā lielākajā seriālu festivālā

Seriāls «Padomju džinsi» iegūst skatītāju balvu Eiropas lielākajā seriālu festivālā «Series Mania»

Seriāls "Padomju džinsi" ieguvis skatītāju simpātiju balvu Eiropas lielākajā seriālu festivālā "Series Mania", savukārt latviešu aktieris Kārlis Arnolds Avots par lomu jau minētajā seriālā ieguva labākā aktiera balvu sekcijā "International Panorama".

Festivāls "Series Mania" ir televīzijas seriālu lielākais notikums Eiropā, tas piedāvā ekskluzīvas pasaules pirmizrādes līdz pat 85 500 skatītāju auditorijai.

Seriāla veidotāji neslēpa sajūsmu par augsto novērtējumu festivālā, norādot, ka sacentušies ar seriāliem, kuru budžets bija ievērojami lielāks.

Seriāla režisors Juris Kursietis norādīja, ka šis festivāls ir viens no pasaulē lielākajiem, kas koncentrējas tieši uz seriāliem ar mazāku sēriju skaitu: "Mums tur konkurence bija milzīga. Tur ir seriāli, kas ir producēti no "Netflix", producēti no "Disney". Tur ir ļoti, ļoti augstas raudzes seriāli ar lieliem aktieriem, režisoriem un ar lieliem budžetiem."

Skatītāju balva ceremonijā pasniegta kā noslēdzošā.

"Festivāla direktore teica, ka galvenā balva. Jo tieši skatītājs ir lēmis, kurš seriāls iegūs to," atklāja režisors. "Kopumā festivālā bija 50 seriāli, un šo 50 seriālu konkurencē "Padomju džinsi" uzvarēja."

Tikmēr labākā aktiera balvu saņēmušais Kārlis Arnolds Avots priecājās par to, cik augstu novērtēts viņa sniegums: "Visvairāk jau prieks par to, ka viņi tur Francijā nezina, kas tas par puisi Kārlis Arnolds Avots. Viņi vērtē pēc mana darba, pēc manas lomas. Ārpus jebkāda tāda personiskā konteksta. Tā, protams, ir vienkārši pasakaina sajūta. Godīgi sakot. Es ļoti laimīgs biju vakar. (..) Tas ir neticami, man liekas, ka neviens negaidīja, ka mēs tā "uzspersimies gaisā". Ja mazliet atskatās uz to projektu – tik pašaizliedzīgi visa komanda, visa "Padomju džinsu" komanda, strādāja ar mīlestību un degsmi,

nu tas pat sāk šķist likumsakarīgi. Tāpēc ārkārtīgi priecājos, jo, manuprāt, seriāls ir izdevies patiesi lielisks."

Seriāla radošā komanda iepriekš uzsvērusi, ka spēlfilmas "Padomju džinsi" iekļūšana festivāla "Series Mania" sekcijā "International Panorama" ir nozīmīgs latviešu seriāla sasniegums starptautiskajā arēnā. "Esmu priecīgs, ka pirmo reizi Latvijas vēsturē seriāls ir izvēlēts šajā prestižajā festivālā," iespaidos dalījās režisors un viens no scenārija līdzautoriem Staņislavs Tokalovs.

Savukārt festivāla pārstāvji norādīja, ka seriāls "Padomju džinsi" ir labi režisēts, starp aktieriem novērojama lieliska ķīmija, seriāla sižets ir vienlaikus interesants un burvīgs.

Filma ir divu režisoru – Staņislava Tokalova un Jura Kursieša sadarbības rezultāts. Seriāla darbība notiek 1979. gadā. Tas vēl ir Brežņeva laiks, kad Latvijā valda dziļa stagnācija un nav pat vēl nojausmas par brīvības vēsmām. Tomēr ir cilvēki, kas uzdrīkstas nepakļauties. Filmas stāsts ir sakombinēts no daudzu cilvēku stāstiem, un tā pamatā ir ļoti plaša izpēte, kuras gaitā atklājušies daudzi interesanti fakti.

Seriāls "Padomju džinsi" ir ieguvis 12 nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" nominācijas un trīs "Lielā Kristapa" balvas, kā arī izvēlēts Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla programmā "Berlīnes seriālu tirgus atlase 2024". Seriāla pirmizrāde notika 26. februārī, bet visā Latvijā kinoteātros "Padomju džinsi" skatāmi no 1. marta.

Galvenās lomas atveido Kārlis Arnolds Avots, Aamu Milonoff un Igors Šelegovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti