Kultūras ziņas

Izdota bērnu grāmata par Ukrainas vēsturi

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Top vampīrkomēdija "Mūžības skartie"

Vampīru saiets siena šķūnī. Reportāža no komēdijas «Mūžības skartie» filmēšanas laukuma

Režisors Mārcis Lācis un producents Matīss Kaža filmē absurda komēdiju "Mūžības skartie", kas vienlaikus būs arī šausmu filma. Sižets risinās kādā Latvijas mazpilsētā, kur notiek vampīru saiets kādā vecā siena šķūnī.

Filmas idejas autori – režisors Mārcis Lācis un producents Matīss Kaža – uzrakstījuši scenāriju šai absurda komēdijai ar šausmu filmas elementiem. Stāsta darbība risinās kādā Latvijas mazpilsētā, kur vecā šķūnī notiek vampīru komūnas saiets.

"Ir tāda vampīru komūna, kas sāk terorizēt vienu tādu vientuļnieku un grib viņu pataisīt par līdzvērtīgu, grib Keišu pataisīt par vampīru, viss ir par un ap to, kā tas viss notiek, cik tur ir daudz asiņu, līķu, garšīgu, negaršīgu," stāsta Mārcis Lācis. "Pamatjautājums ir, vai ir vērts pieņemt tādu dāvanu, kas saucas nemirstība. Ja tu dzīvi jau tā esi izniekojis, vai šī dāvana ir tā vērta, vai nemirstība ir tā vērta, ja esi jau savu lielāko dzīves daļu patērējis, kā nevajag?"

Vampīru duets, ko atveido aktieri Ivars Krasts un Edgars Samītis, saņem uzdevumu – atrast jauniesaukto vampīru, un par savu upuri izlozē datorgīku, kurš dzīvo treilerī un klausās podkāstus par nemirstību.

"Mans varonis ir salīdzinoši jauns, pirms divdesmit gadiem iniciēts, iecelts vampīru kārtā, un tagad viņa misija ir piesaistīt savai kopienai nākamo izredzēto, nākamo galveno mesiju," atklāj aktieris Ivars Krasts. Šis izredzētais būs aktiera Andra Keiša varonis.

"Filmā viņu sauc Resnais, jo viņu skolas laikā visu laiku sauca par Resno," turpina Ivars Krasts. "Šis ir cilvēks, kuram mēs ar manu kolēģi Karlosu, apmaiņa studentu no Dienvidamerikas, ejam pakaļ, lai piedāvātu viņam šo unikālo iespēju kļūt nemirstīgam."

"Man ir bišķi mazāk kā 200 un vairāk kā divdesmit, es esmu vampīrs ceturtajā paaudzē," atklāj aktieris Edgars Samītis.

Visvecākā vampīra lomā kino debitēs režisores Lindas Oltes dēls Miķelis Kreilis: "Mana loma ir 260 gadus vecs vampīrs, es esmu viens no vampīru bosiem un šie ir mani, tā teikt, pakļautie."

Studijas "Trickster Pictures" šausmu komēdijas ar sociālās satīras elementiem "Mūžības skartie" filmēšanu plānots pabeigt jau šogad, lai nākamgad ap Helovīna laiku filma piedzīvotu Latvijas pirmizrādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti