Dienas ziņas

Limbažu novadā apzagtas vairākas zemnieku saimniecības

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Noslēgusies seriāla "Fati II" filmēšana

Latgalē noslēgusies TV seriāla «Fati» otrās sezonas filmēšana

Kārsavā un tās apkārtnē desmit dienu garumā varēja sastapt radošo filmēšanas komandu un vērot latgaliešu seriāla "Fati" otrās sezonas tapšanas gaitu. Filmēšanas grafiks bija ļoti intensīvs, un ainas uzņemtas gan pilsētvidē, gan pierobežas laukos un arī kapos.

"Fati" ir līdz šim ir vienīgais seriāls, kurā aktieri runā latgaliešu valodā. Pērn tas filmēts Dienvidlatgalē, šogad izvēlēta reģiona ziemeļu puse – Kārsavas apkārtne. Mainījusies arī aktieru komanda un tehniskie darbinieki, galvenie varoņi gan tie paši – skolotāji Vitaļs i Pīters ar sievu.

"Visi droši vien atceras "Aņneiti" no pirmās reizes, kad viņa mazliet pazāģē vīru. Es domāju, nekas nav pazudis no tā, un viņa ir metusies jaunā vīra zāģēšanas piedzīvojumā," stāsta galvenās lomas atveidotāja Kristīne Veinšteina.

Radošajā komandā darbojas aptuveni 20 cilvēku: vietējie un no Rīgas, visi – sava darba lietpratēji. Režisoram Edvardam Mikālam šis gan ir pirmais seriāls viņa vadībā, ar izaicinājumiem sastopas arī jau pieredzi guvušie aktieri.

Latgaliešu TV seriāla "Fati" filmēšana
Latgaliešu TV seriāla "Fati" filmēšana

"Domāju, ka šajās dienās prasīšu lielāku honorāru, jo pēkšņi kļuvu arī par kaskadieri. Man vajadzēja no piecu metru augstuma lēkt dīķī, tad man vajadzēja lēkt caur logu, tad mani izgrūda no gandrīz braucošas mašīnas," savus piedzīvojumus atceras galvenās lomas atveidotājs Māris Korsiets.

"Paldies dievam, nekas nav saplīsis, salūzis, neviens nav savainojies un tamlīdzīgi. Mēs tomēr viens otru bišķiņ mēģinām pasargāt, pat ja darām arī, kā Māris teica, kaut kādus kaskadiera trikus. Ir pieredzējuši televīzijas operatori un gaismotāju komanda, kas ir strādājuši arī ārpus televīzijas projektos, un tas ļoti man palīdz," spriež režisors Mikāls.

Šajā reizē seriālā būs iekļauti arī masu skati. Tie tapa Kārsavas kultūras namā, imitējot izlaiduma balles un diskotēkas ainas.

Latgaliešu TV seriāla "Fati" filmēšana
Latgaliešu TV seriāla "Fati" filmēšana

"Es strādāju Neatliekamās palīdzības dienestā, un šī ir man kā avantūra, tā kā man patīk piedzīvojumi, kaut kas jauns. Izaicināt sevi," stāsta masu skatu dalībniece Zane no Balviem.

Atšķirībā no pirmās sezonas seriāla otrajā sezonā latgaliešu dzīvesveids būs atainots ne tikai ar humoru, bet arī nopietnākā gaismā.

"Kaut kāds mikslītis starp mistēriju, ļoti, ļoti daudz komēdijas, komiskās aktierspēles un arī nedaudz varbūt romantikas un detektīva, tur arī tādas līnijas un noskaņas parādās," spriež Mikāls.

"Daudzi, kā saka, "čiuleiši" ir skatījušies un saka, ka no sākuma ir nedaudz grūtāk saprast, varbūt tās pirmās minūtes tomēr ir jāiebrauc tajā valodā, pēc tam jau viegli skatās. Es domāju, ka te var skatīties no maza līdz lielam, būs arī pāris lamu vārdi, protams," smejas Korsiets.

Pavisam seriālam būs četras sērijas, un Latvijas Televīzijā tas būs skatāms gada nogalē, tāpat kinoteātros un kultūrvietās visā Latgalē to varēs redzēt vienotas filmas formātā. Kopējais seriāla budžets ir aptuveni 80 000 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti