Rīta Panorāma

Francijā un Itālijā vētra un plūdi

Rīta Panorāma

Ķekavas apvedceļā ieklāts plānkārtas asfaltbetons

Jauna dokumentāla filma par Silvestru Stalloni

Tapusi jauna dokumentāla filma par aktieri Silvestru Stalloni

Režisors un producents Toms Zimnijs uzņēmis dokumentālo filmu "Slajs" par leģendāro aktieri Silvestru Stalloni. Šajā projektā autors pirmkārt centās atklāt viņu kā rakstnieku un neatkarīgu filmu veidotāju.

Zimniju fascinēja Stallones spēja bez lielas iepriekšējās pieredzes uzrakstīt filmu "Rokijs" un "Rembo" scenārijus, kā arī pašam tās režisēt un producēt.

Aktieris bieži vēlējies kontrolēt savus projektus, taču ļoti labprāt runājis par savu dzīvi un karjeru. Lielākā dāvana režisoram bijusi uzticība un spēja daudzu mēnešu garumā veidot patiesu sarunu par dzīvi un mākslinieka ceļu.

Filma īpaši iedziļinās "Rokija" kā idejas un varoņa evolūcijai, kā arī lentes scenārijā, ko daudzas studijas noraidīja. Stallone toreiz bija aktieris-bezdarbnieks, kurš vēlējās izlauzties, noraidīja vairāku studiju piedāvājumu par lielu naudu pārdot scenāriju un izdarīja pareizu izvēli.

Jāatgādina, ka kopumā uzņemtas septiņas filmas par bokseri, kurš, ne vienmēr būdams favorīts, cīnījās par slavu un mīlestību. "Ne mazāku iespaidu radīja 1946. gadā dzimušā aktiera enerģija un dzīvesprieks, kas patiesi iedvesmo" norādīja Zimnijs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti