Kultūras ziņas

Sākas Rudens kamermūzikas festivāls

Kultūras ziņas

Laikmetīgās porcelāna rotas no Ungārijas

Piesaki savu kultūrvietu "Kilogramam kultūras"!

Mākslas telpa «Mala» - kultūrvieta, kur justies kā mājās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kaut balvas “Kilograms kultūras” rudens balsojums noslēdzies, visu gadu turpinās iespēja balvai pieteikt savu kultūrvietu. Latvijas Televīzijas raidījums “Kultūras ziņas” iepazīstina ar jau ieteiktajām kultūrvietām. Šoreiz par mākslas telpu “Mala” Cēsīs.

“Mākslas telpa "Mala" Cēsīs ir viena no iecienītākajām pilsētas atpūtas vietām, kur vienuviet pulcēties kultūrmīļiem. Ideja par "Malas" izveidi Cēsīs 2013. gadā radās māksliniecei Līvai Graudiņai.

Toreiz teju sagruvušo "Lāča kroga" māju Skolas ielā 4 viņa pārvērta par mājīgu kafejnīcu, Latvijas dizaina preču veikaliņu, izstāžu zālīti un kultūrvietu dažādiem koncertiem un citiem pasākumiem. 

2016. gadā "Mala" tika pie jauniem, enerģijas pilniem īpašniekiem -  Kristīnes Auniņas un viņas vīra Alberto.

Savukārt šogad mākslas telpa "Mala" ieguvusi jaunas, plašākas telpas Cēsu vecajā Alus brūzī. Jaunās telpas dod iespēju cēsniekiem apmeklēt dažādus kultūras pasākumus, piemēram, Vladislava Nastavševa koncertu,” par “Malu” raksta tās izvirzītāja Liene Eicēna.

Cēsu vecajā Alus brūzī atgriezusies dzīvība.

Mākslas telpa "Mala"
Mākslas telpa "Mala"

Tur šogad mājvietu radusi mākslas telpa “Mala”, kas ar domubiedru palīdzību rīkoja talkas, lai pamestajā ēkā pilsētas centrā varētu iekārtot mājīgu tikšanās vietu ar kafejnīcu, kur rīkot arī nelielus koncertus un izstādes, un pat augu apmaiņas punktu.

Mākslas telpas “Mala” īpašniece Kristīne Auniņa stāsta, cik svarīgi viņai bijis radīt koptelpas sajūtu:Ļoti daudzi cilvēki ieguldījuši savu laiku un darbu, tāpat arī priekšmeti, kas šeit ir apkārt, daudzi ir ziedoti un atnesti.”

Auniņa atklāj – pārvācoties uz jauno mājvietu, pāris lietas tomēr saglabātas un paņēmušās līdzi: “Viena, tas ir dzīvokļu īrnieku saraksts, pēdējie iemītnieki, kas dzīvoja iepriekšējā vietā, un mēs viņiem par godu uztaisījām kokteilīšus, zem tiem nosaukumiem slēpjas kokteilīši… grīdai, tā kā viņa bija ķirmju izgrauzta, ir pāris dēļi no iepriekšējās vietas. Un vēl viena lieta – Līvas Graudiņas glezna “Slēpotājs”."

Šobrīd “Malā” iekārtota grafikas dizaineres, mūziķes un “Malas” bārmenes zīmējumu izstāde ar daudz un dažādiem cilvēciskotiem vilciņiem.

““Mala” noteikti ir kā vēl vienas mājas, tas ir tik apburoši un neaprakstāmi, bet tā ir, šeit ienākot tu jūties kā mājās, un visi cilvēki ir kā vēl viena tava ģimene…

Tad, kad es pirmoreiz ienācu Malā, sapratu, ka tā ir īpaša vieta, ka tur kaut kas ir un gribas tur būt,” stāsta grafikas dizainere, mūziķe, bārmene Ilze Ceļmillere.

“Malas” simbols ir ugunskurs, tāpēc drīz vien arī tam Cēsu alus brūža teritorijā tiks atvēlēta sava vieta.

Mākslas telpa "Mala"
Mākslas telpa "Mala"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti