Attālinātas kultūrdzīves ierosmes piedāvā «Kilograms kultūras» žūrija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ņemt visu no plašā virtuālā kultūrsatura. Nepatērēt neko no tā, uzskatot, ka tas ir kā rozes smaržošana caur stiklu un kultūras imitācija. Šad tad izvēlēties tikai ko pavisam īpašu un izgaršot to kā delikatesi. Visas šīs izvēles ir saprotamas, viss var mainīties, viss var bezgalīgi apnikt, un viss var pārsteidzoši iepatikties. Kultūras izlasi šonedēļ piedāvā "Kilograma kultūras" žūrijas locekle, Latvijas Radio 3 "Klasika" programmu vadītāja Liene Jakovļeva.

Nacionālais simfoniskais orķestris atsāk darbu

Ļoti īpašu kamermūzikas koncertu “Bēthovens vs Šmite” tiešsaistē 12. maijā piedāvā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pūtēju kvintets - flautiste Maija Zandberga, obojists Egils Upatnieks, klarnetists Mārtiņš Circenis, fagotists Jānis Semjonovs un mežradznieks Artūrs Šults, saspēlējoties ar pianisti Agnesi Egliņu. Oresta Silabrierieža stāstu apvīti, skanēs Bēthovena, Žana Fransē un Andrē Žolivē opusi, kā arī orķestra rezidējošās un Grieķijā dzīvojošās komponistes Gundegas Šmites fantāzija par Vecrīgas ieliņu līkločos atrodamo Trokšņu ielu. Mūziķi pulksten 19.00 būs viņiem atvēlētajā drošajā attālumā viens no otra uz Lielās ģildes skatuves, skatītāji atradīsies pie "LMT Straume", LNSO vai “Biļešu Paradīzes” mājaslapu ekrāniem. Savukārt klausītāji – pie Latvijas Radio 3 “Klasika” uztveršanas ierīcēm!

Izrāde bērniem

Uz virtuālu pirmizrādi tiešsaistes platformā “Zoom” 15. maijā pulksten 18.00 aicina apvienība “PERFOrācija”. Izrāde “Vol.1 Antiņš”, kam iedvesma meklējama Raiņa lugas “Zelta zirgs” motīvos,

tiek solīta kā interaktīva aktieru un bērnu saruna par šo laiku un vērtībām tajā.

Izrādes radošajā komandā ir aktieris Rihards Zelezņevs un režisores Beatrise Zaķe un Pamela Butāne. Tās būs 40 atelpas minūtes bērnu vecākiem un radošs laika nogrieznis pašiem bērniem. 

Kultūras akadēmijas svinības

Svinot savu 30. jubileju, Latvijas Kultūras akadēmija aicina uz digitālo festivālu. 13., 14. un 15. maijā akadēmijas "Facebook" lapā būs gan lekcijas un konference, gan darbu prezentācijas un diskusijas. Visu nedēļu tiks piedāvāti dažādi #ēkultūras notikumi - gan tiešraides filmu programma, gan par leģendām kļuvušu teātra izrāžu ieraksti. Par visu izsmeļošāk informē LKA mājaslapa.

“Viens pats studijā”

Latvijas Radio 3 “Klasika” pandēmijas laikā iedibinātais koncertcikls “Viens pats studijā”, 11. maijā jau otro reizi pārkāps Latvijas Radio slieksni un skanēs no dievnama, kas tieši pretī radiomājai Doma laukuma otrā pusē. Ērģelnieka Aigara Reiņa koncertprogrammā "Viatore" (“Ceļinieks”) Pētera Vaska, Alfrēda Kalniņa, Paula Dambja, Riharda Dubras un Madaras Pētersones ērģeļmūzika pieskandēs Rīgas Doma velves. To pulksten 18.00 varēs dzirdēt radio tiešraidē un neparastos rakursos redzēt arī portālā lsm.lv. Mūzikai līdzās būs arī sarunas un stāsti – tas allaž piederīgi šim koncertciklam, kam būs turpinājums arī nākamajās pirmdienās. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti