Kultūras ziņas

Interjers un filmu lelles Dubultu stacijā

Kultūras ziņas

Ērģeļmūzikas koncerts saullēktā

Sākas "Dzīres Kuldīgā"

Sākušās «Dzīres Kuldīgā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar krāšņu svētku programmu sācies festivāls “Dzīres Kuldīgā”. 19. jūlijs ir svētku pirmā diena, kurā centrālais notikums ir grupas “Instrumenti” koncerts. Šogad aprit 777 gadi, kopš skaistā Kurzemes pilsēta minēta vēsturiskajos avotos.

Festivāls “Dzīres Kuldīgā” ir vieni no senākajiem pilsētu svētkiem Latvijā un notiek jau 24. reizi. Svētku īpašie viesi šogad ir grupa “Instrumenti”, kuru koncertā skanēs dziesmas no albuma “Atkala” un “Cilvēks”. Jānis Šipkēvics atklāj, ka dziesmas ir uzrakstītas Kuldīgas pusē.

Vienā teikumā izstāstīt “Dzīres Kuldīgā” nevar, tās ir jāpiedzīvo – jāpiedzīvo koncerti, iepirkšanās pie mājražotājiem un amatniekiem, jāizbauda noskaņas, jāieklausās pagalmu stāstos, jāizdejo valša ritmos, jāpiedalās radošajās darbnīcās, ballītēs un Alekšupītes atraktīvajos pasākumos.

Arī mēs ļāvāmies svētku burvībai un kopā ar serenāžu meistaru no Nīderlandes izbaudījām mūziku viņa ērģeļu laivā. Lai arī tā viņam jau ir kādus 30 gadus, Latvijā viņš ir pirmo reizi. Un laivā ir teju viss romantiskas mūzikas baudīšanai, piemēram, miniatūras baznīcas ērģeles, arī pūšaminstrumenti un ūdens trompete.

“Es esmu šeit, lai atnestu Kuldīgai un visiem cilvēkiem, kas te ir, serenādes, tas ir tas, kas man patīk vislabāk. Man te ļoti patīk, jo te ir daudz putnu, skaista daba, laipni cilvēki un skaistas sievietes,” atzīst serenāžu meistars Reiners Sijpkens no Nīderlandes.

Un arī mēs tiekam pie īpaši sev veltītas serenādes. Reiners gan svētkos nav vienīgais ārzemju viesis, vēl būs baudāmas arī spāņu mākslinieku levitējošās klavieres.

Festivāla programma pieejama www.dzires.kuldiga.lv un www.kuldiga.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti