Piļu un muižu «Leģendu nakts» notiks tiešsaistē – gaidāms stāstu maratons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Desmito reizi šī gada 30. oktobrī notiks tradicionālais un ikgadējais Latvijas piļu un muižu asociācijas (LPMA) organizētais pasākums “Leģendu nakts 2021”. Šoreiz – valdības ieviesto ierobežojumu dēļ – norises plānotas tiešsaistē, informēja LPMA pārstāvji.

LPMA aicina 30. oktobrī no pulksten 19.00 apmeklēt biedrības mājaslapu un LPMA sociālo mediju kanālus – “Facebook” un “Instagram”, kur būs pieejama saite uz īpaši sagatavotu “Leģendu nakts 2021” stāstu maratonu. Tajā ar pilīm un muižām saistītie cilvēki videoformātā lasīs ar muižām saistītos stāstus, leģendas un pasakas no dažādām Latvijas pilīm un muižām – Jērcēnmuižas, Jaunmoku pils, Jaunpils pils, Siguldas Jaunās pils, Alūksnes Jaunās pils, Blankenfeldes muižas, Jelgavas pils, Elejas muižas, Zaļās muižas, Varakļānu pils, Durbes pils, Padures muižas, Dundagas pils, Stāmerienas pils, Cesvaines pils, Šlokenbekas muižas, Svitenes muižas, Vadakstes muižas u.c.

“Jau pats pasākuma nosaukums raksturo, ka tas notiek vakarā, kad jau tumšs. Vēsturiski ir izveidojies, ka ar muižām saistītie stāsti, īpaši leģendas, parasti ir drūmi – par spokiem, neveiksmīgām mīlestībām, sodiem un citām baisām lietām. Tādus bērniem labāk gan labāk neskatīties vai darīt to kopā ar vecākiem,” skaidroja LPMA izpilddirektors Armands Muižnieks.

“Leģendu nakts 2021” vakarā vienuviet būs noskatāmi gandrīz 20 stāsti no visām Latvijas malām. Kāds, iespējams, būs jau kādu dzirdējis, bet kādu dzirdēs pirmo reizi. “Nosaucām to par maratonu, jo viens stāsts nomainīs nākošo un tā līdz galam... Ne gluži cauru nakti, bet tā, lai ikviens klausītājs paspēj kaut ko vairāk uzzināt un mazliet arī nobīties un lai rodas interese aizbraukt un pašam apskatīties vietu, kurā ir risinājies stāsts,” stāstīja LPMA prezidents Jānis Lazdāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti