Dienas ziņas

""Plecu pie pleca"" ar jaunajiem mūziķiem

Dienas ziņas

Asfalta svētki pusgadsimtu gaidītam ceļam

Pavasara palu šovs "Lido zivis Kuldīgā"

Pavasara palu šovā Kuldīgā – gan dzīvas, gan mehāniskas zivis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Aprīlī pār Ventas rumbu lecošās zivis pirms 15 gadiem Kuldīgas radošos ļaudis rosināja tām par godu rīkot pavasara svētkus. 

Sākot ar ūdens dzīļu izzināšanu un beidzot ar pārgājienu pa gaisu, sākot ar mākslinieciski izveidotu zivi un beidzot ar gardiem ēdieniem – tik dažādas nodarbes iespējamas pavasara palu šovā “Lido zivis Kuldīgā”. 

Milzu mehāniskas, iespaidīgas un krāšņas zivis, gluži tāpat kā pār Ventas rumbu lecošās vimbas, pārsteidza ikvienu savā ceļā. Pirmo reizi Latvijā ar savu šovu “Zivs” viesojās Nīderlandes ielu teātris “Tukkersconexion”.

Veidojot šo ielu izrādi, viņi iespaidojušies no Žila Verna radošuma, papildinot to ar Viktorijas laikmeta eleganci un mehānisko zivju operatoriem – jūrniekiem, stingro Kapteini, punktuālo Kartogrāfu un šķelmīgo Koku. Šis bija viens no daudzajiem festivāla zivīgajiem pasākumiem.  

Kā norādīja Kuldīgas Kultūras centra izpilddirektors Andris Grīnvalds, arī uz vimbām pirmo reizi var plūkoties no virvju trases augšas. 

Un par garlaicību sūdzēties te nevarēja. Kamēr vieni baudīja zivju tirdziņu, tikmēr bērni aizķērās Pludiņa un Āķīša takā. Te varēja iemēģināt, kā ir zivis noķert gaisā vai mēģināt izkrāsot tikpat nenotveramu zivi, kādas vērojamas Ventas rumbā. 

Zemūdens pasauli apgūt un tajā iedziļināties aicināja Vides izziņas piestātnes. Un arī radošajām prasmēm te varēja ļaut vaļu – ar bērnu rokām tapa zivis no dažadiem materiāliem un dažādās tehnikās. 

SIA “Cepliņi” saimniece Gunta Stepanova šai pasākumā ir zivju zupas meistare jau vairākus gadus un ik reizi piedāvā gatavotu pēc citas receptes. Šoreiz katlā ir apcepts paltuss un lasis. 

Pavasara palu šovs iezīmē tūrisma sezonas sākumu, tāpēc neiztikt arī bez tūristu un ceļotāju lenktuves, kur radoši izpausties, nogaršot, izpētīt aicināja arī tūrisma uzņēmēji. 

Un, protams, nedrīkst aizmirst, ka jau 15. reizi Kuldīgā pavasara palu šovs tika rīkots par godu unikālajai dabas parādībai – vimbām, kuras savā nārsta ceļā Ventas rumbu cenšas pārvarēt, neatlaidīgi lecot – atkal un atkal, līdz izdodas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti