Rīta Panorāma

Bulgārijā protesti pret dzīves dārdzību

Rīta Panorāma

Ukrainā par slepkavību tiesā pirmo Krievijas militārpersonu

Madridē sācies ikgadējais flamenko festivāls

Madridē sācies ikgadējais flamenko festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies ikgadējais flamenko festivāls. Rīkotāji uzsver, ka tā nav tikai deja, bet vietējo iedzīvotāju būtības, dzīvesveida un temperamenta izpausme.

"Kad tas notiek, flamenko lielā mērā ir tīra uguns. Tas ir kaut kas tāds, ko nevar un nav iespējams racionāli izskaidrot. Jūs nevarat izprast flamenko, ja jūs vēlaties to kaut kādā veidā sakārtot. Flamenko ir kaut kas tāds, kas notiek stihiski. Dažreiz šī enerģijas plūsma ir liela, dažreiz tās nav," norāda festivāla direktors Anhels Rohass.

Flamenko festivāls Madridē notiek sesto reizi, un līdz 29. maijam dejas būs visur pilsētā – ielās, laukumos, parkos, teātros un klubos.

Rīkotāji sola gan ierastus priekšnesumus, gan dejas sintēzi ar mūsdienu teātri un dziesmām, taču pat avangardiskās izpausmes bāzējas senajās tradīcijās. Arī mākslinieki sarunā ar žurnālistiem atzina, ka šo žanru grūti formulēt – tas esot kā transs, nekontrolējams garīgais stāvoklis vai meditācija.

Flamenko radies Andalūzijā, to ietekmējusi romu kultūra, bet pirmais zināmais mūzikas pieraksts datēts ar 1774. gadu. 2010. gadā UNESCO to pasludināja par vienu no cilvēces mutvārdu un nemateriālā mantojuma šedevriem, un flamenko ir iekarojis plašu popularitāti arī ārpus Spānijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti