Lidostā «Jūrmala» skatāms lielākais aviošovs Baltijas valstīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šajās brīvdienās Engures novadā, Smārdes pagastā, lidostas „Jūrmala” teritorijā tiek aizvadīts lielākais avio šovs Baltijas valstīs – „Wings Over Baltics Airshow 2018”.

Pie Tukuma būs iespēja baudīt divas jaudas, ātruma un adrenalīna pilnas dienas, vērot vietējo un ārvalstu pilotāžas grupu un solo priekšnesumus, tikties ar pasaulslaveniem Latvijas sportistiem, kā arī būs dažādas citas aizraujošas izklaides gan lieliem, gan maziem. Pasākuma sākums sestdien, 4.augustā, no pulksten 10.00, bet oficiāla atklāšanas ceremonija pulksten 12.20. Šova programmā būs iespēja vērot izpletņlēkšanas paraugdemonstrējumus, aerobātikas lidmašīnas uc.

Aviošova organizators Artūrs Šlosbergs
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

''Šis būs lielākais avio šovs Baltijā, kāds ir bijis. Divas dienas. Šova programma internacionāla. Tātad gan ārvalstu, gan vietējās pilotāžas grupas un solo priekšnesumi. Daudzi no tiem ir tādi, kas pirmo reizi vispār ir Baltijā. Piemēram „Scandinavian Airshow catwalk” pa lidmašīnas spārnu staigātāji, kas ir ļoti interesants priekšnesums. „Aerosparks” pilotāžas grupa no Lielbritānijas, kas lido kopā ar dažādu veidu pirotehniku, kas nāk ārā no lidmašīnām. Tad plānots ''AirBaltic Airbus A220-300'' pārlidojums – principā viens no pirmajiem, kas būs ar šo jauno lidmašīnu. Pilotāžas grupa no Polijas gaisa spēkiem. Protams pasākuma nagla „Baltic Bee Jet Team” ar vienīgo šovu šogad Latvijā,'' stāsta aviošova organizators Artūrs Šlosbergs.

Ja skatītāji ieradīsies aar savām automašinām, no pašām attālākajām stāvvietām kursēs „Shuttle” autobusi, kas lidostas teritorijā vedīs cilvēkus uz šova norises vietu, kas ir pāris kilometru attālumā. ''Protams, ka jābrauc laicīgi, un tad visi varēs izbaudīt šovu,'' uzsver Šlosbergs.

No Tukuma uz lidostu gan sestdien, gan svētdien kursēs bezmaksas autobuss. Informācija par to skatāma Tukuma un apkārtnes tūrisma mājaslapā www.visittukums.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti