Latvija Eirovīzijā uzstāsies pirmā pusfināla pirmajā daļā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Latvija uzstāsies pirmā pusfināla pirmajā daļā, liecina konkursa organizatoru veiktās izlozes rezultāti.

Kopā ar Latvijas pārstāvi Eirovīzijas pirmā pusfināla pirmajā daļā 10. maijā uzstāsies arī Albānijas, Bulgārijas, Lietuvas, Moldovas, Nīderlandes, Slovēnijas, Šveices un Ukrainas mūziķi. Pusfināla otrajā daļā uzstāsies Austrijas, Horvātijas, Dānijas, Grieķijas, Islandes, Norvēģijas, Krievijas, Portugāles un Armēnijas pārstāvji. Pirmajā pusfinālā balsos arī divas no “Lielā piecinieka” valstīm – Itālija un Francija.

Otrajā pusfinālā, kas notiks 12. maijā, sacentīsies Austrijas, Azerbaidžānas, Kipras, Somijas, Gruzijas, Izraēlas, Maltas, Sanmarīno, Serbijas, Beļģijas, Čehijas, Igaunijas, Īrijas, Melnkalnes, Ziemeļmaķedonijas, Polijas, Rumānijas un Zviedrijas pārstāvji, bet balsos – arī “Lielā piecinieka” valstis Vācija, Spānija un Apvienotā Karaliste.

Eirovīzija šogad notiks Itālijas pilsētā Turīnā – pusfināli norisināsies 10. maijā un 12. maijā, bet fināls – 14. maijā.

To, kurš šī gada Eirovīzijā pārstāvēs Latviju, noskaidros konkursā “Supernova”. Šobrīd zināmi 17 pusfinālisti. LTV izveidotā žūrija dalībai pusfinālā ir izvēlējās 16 dalībniekus, septiņpadsmito interneta balsojumā noteica skatītāji un klausītāji. Pusfinālā piedalīsies: Aminata, Beatrise Heislere, "Bermudu Divstūris", "Bujāns", "Citi Zēni", Elīna Gluzunova, "Inspo", KATŌ, Linda Rušeniece, Markus Riva, "Mēs Jūs Mīlam", Miks Dukurs, Miks Galvanovskis, Patriks Peterson, RAUM, "The Coco'nuts" un Zelma.

 Konkursa "Supernova" pusfināls – 5. februārī pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv, fināls – 12. februārī.

Konkursa "Supernova 2022" tiešraides šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks – tandēms ar "Supernovu" un Eirovīziju sirdīs. Dziesmu konkursa pusfinālā un finālā puse no teikšanas būs skatītājiem īsziņu un telefonbalsojumā, puse – žūrijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti