Rīta Panorāma

Ziemassvētku džeza koncerts - Džezā tikai meitenes Lielajā Ģildē

Rīta Panorāma

Intervija ar Filipu Rajevski

Lapzemē durvis vērs "ledus viesnīca"

Lapzemē durvis vērs ledus viesnīca

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lapzemē, iezīmējot ziemas sezonu, savas durvis vērs viena no neparastākajām viesnīcām pasaulē – slavenā Kirunas ledus viesnīca. Tas ir neparasts arhitektūras un mākslas brīnums, kas katru gadu tiek celts no jauna, izmantojot arktisko ledu un sniegu.   

Kirunas ledus viesnīca, kas atrodas pie Zviedrijas vistālākās ziemeļu pilsētas, jau trīs desmitgades tiek celta katru gadu no jauna. Tas tāpēc, ka šajā laikā temperatūra visu diennakti ir zem nulles atzīmes, ļaujot ledus viesnīcas sienas saglabāt līdz pat pavasarim.

Ledus tās būvniecībai nāk no blakus esošās upes, un ledus bloki tika izcirsti šogad jau martā un aprīlī, kad ledus bija biezākais, un noglabāti līdz pat celtniecībai tagad.

Pašlaik viesnīca iegūst arī pirmās mākslinieciskās aprises, jo šeit katram sīkumam pievērsta vislielākā uzmanība – no daudziem gribētājiem šogad izvēlēts 31  mākslinieks un skulptors no visdažādākajām valstīm, lai strādātu pie ledus viesnīcas eksterjera un interjera.

 “Tā kā šeit ir ziema, gribēju izcelt tās pretmetu - pavasari, Tāpēc šeit būs daudz lapu. Tās aptvers istabu kā pavasara vējš, kas saviļņo plaukstošo zaļumus. Un, ja šeit ir ziema, tad pavasaris nav tālu,” stāstīja skulptore Natsuki Saito.

Viesi aukstajās sienās droši varēs rēķināties ar ļoti siltu uzņemšanu – gadu no gada viesnīca ir ļoti populāra un labi novērtēta. Tomēr numuriņa cena gan var daudziem interesentiem būt kā auksta duša – viena nakts šeit izmaksās vairāk nekā piecsimt eiro. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti