Kultūrdeva

"Kultūrdeva"

Kultūrdeva

Opera neapstājas

Kultūrrandiņš: aktieris Ģirts Ķesteris Ziedoņa izlaušanās istabā

Laidiet mūs ārā! Aktieris Ģirts Ķesteris Ziedoņa izlaušanās istabā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Aktieris Ģirts Ķesteris ārkārtas situācijas laikā apgūst prezentēšanas prasmes, pilda mājas darbus, ierunā filmas, apcer dzīvi. “Kultūrdevas” kultūrrandiņā viņš ļāvās gan nopietnai sarunai par pārmaiņām cilvēkos un pašā, gan mēģināja izkļūt no Ziedoņa klases izlaušanās istabas "Kroko un Dils", kas tapusi pēc Imanta Ziedoņa pasakas ar šādu pašu nosaukumu.

Randiņš ar Kristīni

Kristīne Komarovska LTV "Kultūrdevā" uz neordināru tikšanos aicina dažādu nozaru pārstāvjus, apmeklējot aktuālas kultūrvietas un pasākumus.

Izlaušanās no istabas prasīja nedaudz vairāk par stundu laika, bet Ģirts Ķesteris atzina, ka šajās fonda "Viegli" radītajās telpās jūtas kā mājās, kā atnācis pie laba drauga un citēja rindas no Ziedoņa "Poēmas par pienu".

Brīžiem izlaušanās istaba radīja galvu reibinošas un nervus kutinošas sajūtas – rēķināšana, domāšana, uzmanība un pacietība. Kādā brīdī aktieris pat atzina, ja tagad būtu mazs puika – sāktu raudāt. 

"Bez tā, ka esmu romantiķis, esmu arī ciniķis, " noteica Ģirts Ķesteris un padoties negrasījās.

Taujāts par laiku un izmaiņām viņa dzīvē pēdējā gada laikā, Ģirts Ķesteris atzīmēja, ka tagad var priecāties tie aktieri, kas saka, ka process ir galvenais, nevis rezultāts (mēģinājumi teātros ir atļauti), bet pats atzina, ka ir rezultāta cilvēks. "No šī laika neviens ar sausām kājām neizkāps, ir kaut kādas pārmaiņas, un tās ir vertikālas, un nerēķināties ar tām nebūs iespējams. Mēs neiztiksim bez jaunām instalācijām sevī," uzsvēra Ķesteris.

Ģirts Ķesteris un Kristīne Komarovska
Ģirts Ķesteris un Kristīne Komarovska

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti