Dienas ziņas

Gāzes sprādzienā cietusī ēka Alūksnē joprojām nav sakārtota

Dienas ziņas

Silto smilšu terapija pieejama arī Preiļos

"Kūrava" aicina uz kopdziedāšanu

Kurzemes kultūras mantojuma centrā «Kūrava» aicina uz kopdziedāšanas vakariem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziedāt kopā, lai saglabātu kultūras vērtības – to piedāvā Kurzemes kultūras mantojuma centrs “Kūrava”. Kopdziedāšanas mērķis ir atgādināt dziesmas, ko kādreiz svētkos kopā dziedājām pie galda. 

Tā kā Jaunais gads sagaidīts pavisam nesen, tad Kurzemes kultūras mantojuma centra “Kūrava” rīkotajai kopdziedāšanas reizei ir izvēlētas dziesmas, ko dziedāt pie galda, atgādinot tos laikus, kad saviesīga vakara sarunas tika papildinātas ar kopīgu dziedāšanu. 

Paklausot iedzīvotāju ieteikumam, ka viņus interesētu šādi tautasdziesmu un ziņģu kopdziedāšanas vakari, mantojuma centrs izveidojis sešu pasākumu ciklu, katru veltot citai tēmai. Tā jau aizvadīti rudens un gaismas dziesmu vakari.  

“Tad, kad cilvēki savācas vienkopus vai ap galdu, tad rodas katram savs ieguldījums, jauniem cilvēkiem tas neliekas tik svarīgi, bet tā ir tik skaista tradīcija senčiem, ka jākopj,”

uzskata Kurzemes kultūras mantojuma centra “Kūrava” vadītāja Ina Celitāne. 

Kopdziedāšanā dalībnieku skaits ik reizi mainoties. Prieku par šādu pasākumu pauž arī sastaptie kuldīdznieki. 

Kurzemes kultūras mantojuma centrs “Kūrava” Kuldīgā darbojas jau no 1994. gada. Ar tā gādību Kuldīgas puses kultūrvēsturiskais mantojums ne tikai tiek saglabāts, bet arī popularizēts. 

Kūravieši svin gada īsāko un garāko nakti, ir iepazinuši dažādus godus, piemēram, kāzas un krustabas. Jāteic, ka visos pasākumos aicināti iesaistīties arī cilvēki, kuru ikdiena nav saistīta ar tradicionālo mantojumu. Viens no centra vērienīgākajiem pasākumiem, kas piesaista dalībniekus ne tikai no visas Latvijas, bet arī ārvalstīm, ir ikgadējais stāstnieku festivāls “Ziv’ zup’”.

Finansējumu savam darbam centrs piesaista no dažādiem fondiem. Liels atspaids ir Kuldīgas novada pašvaldības atbalsta programma kultūras projektiem. No tās piesaistīts finansējums arī šim pasākumu ciklam “100 Kuldīgas novada dziesmas”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti