Kas pārstāvēs Latviju Eirovīzijā? Novērojumi, skaitļi un prognozes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sestdien, 12. februārī, Latvijas Televīzijā norisināsies konkursa "Supernova 2022" fināls, no vienpadsmit dalībniekiem izvēloties Latvijas pārstāvi Eirovīzijā. Piedāvājam iepazīt izpildītāju un dziesmu izredzes, ņemot vērā gan viņu sniegumu pusfinālā, gan iegūto rezonansi sociālajos medijos un Eirovīzijas fanu lapās, gan dziesmas kvantitatīvos rezultātus, ko tā sasniegusi laikā līdz 10. februārim. Līderi un pirmais piecinieks ir nepārprotams, pārējie diemžēl atpaliek.

Raum – "Plans"

Raum ar dziesmu "Plans" labi iekļaujas aktuālās popmūzikas tendencēs, un izpildītājs sev pievērsis uzmanību sociālajos medijos. "Supernova" pusfināla priekšnesums vietnē ''Youtube'' skatīts 8923 reizes, dziesmas teksta videoklipam – 26 583 skatījumi. Problēmas var sagādāt tas, ka Raum vēl ir jauns projekts, kas savu klausītāju loku vēl nostiprina.

Linda Rušeniece – "Pay My Own Bills"

Linda Rušeniece ir "Supernovas" debitante ar grūvīgi dumpiniecisko vēstījumu "Pay My Own Bills". Dziesma muzikāli ir interesanta ar savām atsaucēm uz septiņdesmito gadu soulmūziku, taču pati dziedātāja vēl tikai veido gan savu skatuves tēlu, gan klausītāju loku. "Supernova" atlases video ir 17 098 skatījumi, pusfināla priekšnesumam vietnē ''Youtube'' – 9208 skatījumi.

"Bermudu divstūris" – "Bad"

Latvijas mērogā "Bermudu divstūris" ir pierādījuši savu spēju iekustināt liela apmēra publiku ar – patīk vai nepatīk – ļoti klišejiskām dziesmām un ļoti nostrādātiem priekšnesumiem. Ar nosaukumu "Musiqq" gūta Eirovīzijas pieredze. "Supernova" pusfināla priekšnesumam 30 165 skatījumu, dziesmas videoklipam 63 328 skatījumi, un tas ir šobrīd skatītākais video Latvijas ''Youtube'' mūzikas sadaļā. Dziesmu starp saviem favorītiem ierindojuši arī bukmeikeri.

Miks Galvanovskis – "I'm Just A Sinner"

"Supernova" pusfinālā Miks Galvanovskis ieintriģēja ar burtiskā un pārnestā nozīmē karstu priekšnesumu. Viņam ir savs atbalstītāju pulks, kas viņu iebalsoja kā pusfinālā, tā finālā. "Supernova" pieteikumam vietnē ''Youtube'' – 11 617 skatījumu, pusfināla priekšnesumam – 15 174 skatījumu.

"Bujāns" – "He, She, You & Me"

Reiņa Sējāna un Intara Busuļa kopprojekts "Bujāns" sagatavojuši dziesmu ar atsaucēm uz trendiem 30 gadus senā pagātnē, retro stilu ieturot arī savā priekšnesumā. Abi jau ir piedalījušies Eirovīzijā. "Bujāns" zina, kas ir pašironija, un skatītājiem tas patīk – "Supernova" pusfināla priekšnesumam vietnē ''Youtube'' ir 33 427 skatījumi, bet dziesmas video – 77 738 skatījumi.  Tik tikko publiskota arī versija latviešu valodā, kas savākusi 7049 skatījumus. Problēma vien tajā, ka pašos pamatos šis ir ļoti lokāls joks, kam Eiropu nesasmīdināt. Tomēr secinājumus šīs dziesmas sakarā pāragri nevajag izdarīt, jo dziesma ir starp bukmeikeru favorītēm.

Elīna Gluzunova – "Es pabiju tur"

Elīnas Gluzunovas "Es pabiju tur" bija vienīgā dziesma latviešu valodā un atšķīrās ar nopietnību gan muzikāli, gan kopējā priekšnesumā. Tomēr Gluzunovai vēl sava auditorija ir jāiegūst, par ko liecina dziesmas rezultāti skaitļos: "Supernova" pusfināla priekšnesumam vietnē ''Youtube'' ir 8949 skatījumi. Dziesma nav atrodama mūzikas straumēšanas vietnē ''Spotify''.

"Citi zēni" – "Eat Your Salad"

Grupa "Citi zēni" savu asprātīgo ballīšu stilu konsekventi izkopuši vietējās ballītēs, no "Supenovas" pusfināla paliks prātā ar savu bikšu incidentu. "Citi zēni" popularitāti apliecina skaitļi. No visiem "Supernovas" pusfināla video "Eat Your Salad" vietnē  ''Youtube''  ir skatīts vislabāk – 88 683 skatījumi. Turklāt dziesmas pirmā rindiņa ir kļuvusi par interaktīvās vietnes "TikTok" hitu. "Eat Your Salad" ir klausītākā "Supernovas" dziesma vietnē ''Spotify'' – 203 375. Eirovīzijas fanu blogam "wiwibloggs" dziesma patīk, un arī bukmeikeri dziesmas izredzes vērtē augstu. Vai veiksme būs viņu pusē, tāds ir pēdējais jautājums, jo mājasdarbs ir izdarīts!

"Inspo" – "A Happy Place"

Grupas "Inspo" dziesma "A Happy Place" pusfinālā izcēlās muzikāli ar stilistiski atšķirīgo piegājienu un vokālistes Nadīnas Stirninieces balsi. "Supernova" pieteikumam vietnē ''Youtube'' ir 26 283 skatījumi, pusfināla priekšnesumam – 12 061 skatījums. Dziesmai salīdzinoši labi veicies arī mūzikas straumēšanas platformā ''Spotify'' – 28 794 klausījumu statistika.

"Mēs jūs mīlam" – "Rich Itch"

"Mēs jūs mīlam" ir Ralfa Eilanda un Kaspara Breidaka komēdiju-mūzikas projekts un dziesma "Rich Itch" labi atbilst tieši projekta konceptam un jāuztver vairāk kā priekšnesums, nevis dziesma. Arī Ralfam Eilandam ir Eirovīzijas pieredze. Skatītāji "Rich Itch" ironiju novērtēja atzinīgi un "Supernova" pieteikumam vietnē ''Youtube'' ir 28 803 skatījumi, pusfināla priekšnesums skatīts  41 506 reizes, dziesmas audio – 19 196 skatījumi.

Aminata – "I'm Letting You Go"

Veselības apsvērumu dēļ dziedātājai Aminatai nācās "Supernovas" pusfinālā piedalīties attālināti, bet šie apstākļi vēl labāk atklāja dziedātājai piemītošo skatuves harismu un balss spēku. Aminata sevi ir pierādījusi profesionāli kā talantīga dziesmu autore un unikālas balss īpašniece, šo profesionālo kvalitāšu dēļ viņa tiek minēta kā potenciālā "Supernovas" uzvarētāja gan Eirovīzijas fanu blogā "wiwibloggs", gan bukmeikeru aplēsēs. "Supernovas" pusfināla attālinātajam priekšnesumam vietnē ''Youtube'' ir 26 699 skatījumu, dziesmas "I'm Letting You Go" teksta video – 36 243 skatījumu. Vietnē ''Spotify'' dziesma noklausīta 32 478 reižu. Arī Aminatas uzvarā lielu lomu var nospēlēt veiksme.

Miks Dukurs – "First Love"

Pusfināla tehniskās kļūdas dēļ, kas neļāva skatītājiem pilnvērtīgi noklausīties Mika Dukura dziesmu "First Love", žūrija ir nolēmusi Dukuram dot iespēju startēt finālā. Dukura dziesmai piemīt melodiskums un lielas emocijas, kuras Miks Dukurs spēj iznest ar savu spēcīgo balsi, aizkustinot romantiķus. Vizuāli priekšnesums varētu būt krāsaināks. Pateicoties ilggadējai "Supernovas" pieredzei, dziedātājam ir savs klausītāju loks Latvijā un viņš ir zināms arī starp Eirovīzijas faniem. Tehniskās kļūdas dēļ nav iespējams spriest par klausījumu skaitļiem, bet dziesmas pieteikuma audio vietnē ''Youtube''  ir savācis 16 930 skatījumu.

Jāņem vērā, ka Eirovīzija joprojām ir dziesmu konkurss. Protams, par šovu arī nevar aizmirst, bet – vai bez šī šova dziesma vispār skanētu? Tāpēc novēlu balsojot saglabāt kopskatu.

Lielākai daļai Eirovīzijas dalībvalstu ir krietni lielāks budžets priekšnesumiem, popmūzikas nozare ar senāku vēsturi un citas priekšrocības, bet ar darbu, attapību un nedaudz "zvaigžņu putekļiem" arī mazais cinītis Latvija var gūt panākumus.

"Supernova" fināls – 12. februārī pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv. LTV7 būs iespēja vērot tiešraidi ar surdotulkojumu. Fināla aizkulises tiešraidē "Supernova neoficiāli" būs skatāmas LTV jauniešu platformas "16+" ''Youtube'' kanālā (LTV_16plus) un sabiedrisko mediju portālā LSM.

Šogad Eirovīzijā piedalīsies 41 valsts pārstāvis, Latvija piedalīsies pirmajā pusfinālā 10. maijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti