Dienas ziņas

Pretrunas Lubānas pansionāta slēgšanā

Dienas ziņas

Vai Zemgalē draud atkritumu krīze?

Karostas cietumā strādā spoku mednieki no Zviedrijas

Karostas cietumā «spoku mednieki» no Zviedrijas mēģina notvert Balto dāmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai videoierakstā notvertu Karostas cietuma spoku – Balto dāmu, šonedēļ Liepājā ieradusies “spoku mednieku” komanda no Zviedrijas, kas veidos raidījumu par šo vietu.

To, ka Karostas cietums ir viena no rēgu apsēstākajām ēkām pasaulē, pirms 10 gadiem jau atzina spoku mednieki no ASV. Arī cietumā strādājošie stāsta, ka regulāri saskaras ar dažādām neizskaidrojamām parādībām. 

20. gadsimta sākumā celtā Karostas cietuma ēka līdz pat 1997. gadam kalpoja kā militārpersonu sodu izciešanas vieta. To, ka ēkā spokojas, sabiedrība uzzināja laikā, kad cietums tika atvērts tūristiem.

Leģenda vēsta, ka šeit 1944. gadā ieslodzīts un nošauts kāds vācu armijas dezertieris, kura līgava pēc tam iekļuvusi cietumā un pakārusies. Tagad viņas rēgs šeit staigājot, cērtot kameru durvis, sasitot spuldzes un vēl dažādos veidos biedējot cietuma darbiniekus un apmeklētājus.

Organizācijas “Karostas glābšanas biedrība” vadītāja Monta Krafte atzina, ka organizācijas gidu stāstījumā nav iekļauts stāsts par spoku.

“Ja cilvēki jautā, atbildam, bet tas nav tas, ko sevišķi reklamējam. Neraugoties uz to, ir cilvēki, kas atbrauc tāpēc, ka grib kaut kādus piedzīvojumus ar spokiem,” stāstīja Krafte.

“Spoku mednieki” no Zviedrijas cietumā uzturējās pāris naktis, uzklausot gan spokošanās aculiecinieku stāstus, gan paši ar ekstrasensa, sešu videokameru un vēl dažnedažāda aprīkojuma palīdzību mēģinot noķert cietuma spoku – Balto dāmu.

 “Mēs dzirdējām kaut kādas skaņas, un viens no kolēģiem juta pieskārienu – kāds pieskārās viņa rokai. Tas bija 2. stāvā – vienā no kamerām. Mūsu aparatūra rādīja, ka kāds ir tuvumā, bet neko neredzējām,” stāstīja “spoku mednieks” no Zviedrijas Toni Martinsons.

“Es gaidīju vairāk no šīs ēkas, jo daudz par to biju dzirdējis.

Šeit kaut ko varēja just, ierakstīt, bet skatītāji grib vairāk – grib redzēt, kā pašas atveras durvis, skan balsis. Tas nebija,” atzina “spoku mednieks” no Zviedrijas Nils Loksonens.

“Spoku mednieki” savu darbu salīdzina ar makšķerēšanu – ir dienas, kad ķeroties, ir, kad ne. Tomēr par to, ka Karostas cietums ir apsēsta vieta, zviedri ir absolūti pārliecināti.

“Grūti pateikt, cik garu ir šajā ēkā. Es kontaktējos ar desmit spokiem. Šai ēkai ir tumša vēsture, tāpēc tas mani nepārsteidz,” apgalvoja ekstrasenss no Zviedrijas Andreass Osterlunds.

Zviedru filmētais spoku stāsts Karostā skatītājiem internetā būšot pieejams jau šī gada nogalē, savukārt Karostas cietuma darbinieki paredz, ka pēc tā interese par Balto dāmu tikai pieaugs un tā uz cietumu varētu atvilināt vēl ne vienu vien spoku mednieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti