Rīta Panorāma

Ģitārista Ginta Smukā solo albums jau augustā

Rīta Panorāma

100 labie darbi Latvijai: Ziedošais Gaujas tilts Cēsīs

Intervija ar Keriju Kalēju

Kalnciema kvartālu 2.augustā pieskandinās roķīgas noskaņas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Roķīgu ceturtdienas vakaru Kalnciema kvartālā ieskandinās grupa “Astra The 22's”, kas pārstāv alternatīvā stila mūziku ar roka pieskaņu. Koncertu iesildīs jaunie talanti “The Bongo Club”, ko veido četru puišu sastāvs no Zviedrijas. 

Abas rokgrupas ieskandinās vakaru vēl nebijušās notīs, radot vēlmi izlaist matus roka vējos un dejot līdzi. Paralēli koncertam apmeklētājiem būs iespēja baudīt Street Food tirgotāju gardos ēdienus, sākot ar paelju, burgeriem un beidzot ar kūkām un mājas saldējumu, informēja Kalnciema ielas kvartāla pārstāve Darja Trizna.

Kā ierasts, ceturtdienas koncertus ievaddaļā priecēs Latvijā dzīvojošo mazākumtautību kolektīvi. Šajā ceturtdienā būs iespēja skatīt deju kolektīva “Bijūnas” priekšnesumus. Vakaru turpinās folkloras kopa “Berendejka” ar Violetu Nikolajenko un Rīgas 54.vidusskolas folkloras kopa “Birjuļki”. Paralēli koncertiem kolektīvi organizēs darbnīcas, kuru laikā tie iepazīstinās ar savas kultūras īpatnībām un unikalitāti.


“Astra the 22’s”
Kerija Kalēja un Ēriks Džeiks pirmo reizi satikās 2011. gadā, kad latviete Kerija dzīvoja Ņujorkā. Pēc universitātes absolvēšanas Kerija lūkoja pēc ģitārspēles apmācībām Bruklinā, kad ieraudzīja Džeika mūzikas stundu sludinājumu craigslist.com mājaslapā. Trīs gadus vēlāk abi nolēma izveidot grupu “Astra The 22's”.
 
“Astra The 22's” muzikāli ietekmējušies no tādām grupām kā “The Kills”, “Nine Inch Nails” un pat  Maikla Džeksona, kā visa iespaidā 2014. gada septembrī grupa izdeva savu debijas EP albumu “Blue Venom” un sāka uzstāties Eiropā. Grupa uzstājusies dažādos festivālos, to skaitā Viļņas Mūzikas nedēļā (Lietuvā), Gaiziņa kalna festivālā, rokfestivālā "KLANG!" un citos. 2015. gadā mūziķi uzstājās Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā, Rīgā. 


 
2016. gadā grupa pārcēlās uz Viliamsburgu Bruklinā un pieņēma grupā jaunus dalībniekus – bundzinieku itāli Luku Bertaļju un Rebeku Silberu-Kapalbo, kas ir Kerijas skolas draudzene. 2017. gadā grupa izdeva savu otro EP albumu “Paris Love”,  kas ir iemantojis labas atsauksmes no Ņujorkas mūzikas medijiem. Pašlaik “Astra The 22's” ir ieplānojuši vasaras koncertus un festivālus ASV, Itālijā un Latvijā, kā arī darbojas pie jaunas mūzikas tapšanas un albuma izdošanas. Grupas dziesmās galvenokārt dzirdams alternatīvais mūzikas žanrs ar indīpopa un roka pieskaņu.

“The Bongo Club”
Grupa “The Bongo Club” ir 2013. gadā dibināta roka grupa no Zviedrijas četru puišu sastāvā. Trīs gadu laikā grupa uzstājusies 18 valstīs, sniedzot teju 300 koncertus gan ASV, gan Vācijā, Lielbritānijā, Zviedrijā. Rokenrols un jaunība, skatuves ieņemšana, kā bokseris ieņem cīņas ringu, sava darba neieredzēšana, bet mīlestība pret pustukšo krodziņu piektdienas vakarā – tas viss veido mūziķu ritmu un mūzikas iedvesmu. Grupai būtiski ir sniegt labus, kvalitatīvus koncertus tikpat labai publikai, paceļot latiņu augstāk un esot vēl labākiem. 


Grupas debijas albuma “Anybody Have A Lighter?” pirmā singla “Seventeen” remiksu ir izveidojis britu producents Ovens Moriss, kas sadarbojies ar tādām grupām kā “Oasis” un “The Verve”. Albuma otrais singls “Tell Your Friends” ticis top 10 mūzikas sarakstos Austrijā un Vācijā.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti