FOTO: Pakrojas muižā atklāts ziedu festivāls «Sapnis vasaras naktī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lietuvā, Pakrojas muižas kompleksā, aptuveni divu stundu brauciena attālumā no Rīgas, norisinās otrais, Šekspīra sonetu iedvesmots, vasaras ziedu festivāls “Sapnis vasaras naktī 2020”, informēja organizatori. Tajā vasaras mēnešos starp milzīgām ziedu kompozīcijām, senatnes iedvesmotām izstādēm un palmām ziedēs vairāki miljoni ziedu. Apmeklētājus gaida arī aktieru priekšnesumi.

Viljama Šekspīra lugas “Sapnis vasaras naktī” iedvesmots, festivāls šogad atgriežas vēl iespaidīgāks: Pakrojas muižā skatāmi gandrīz divsimt dažādi ziedu veidi, kas masīvās skulptūrās un izstādēs rotā muižas parku. Muižas vadītājs Vadims Ovčinko atzīmēja: “Pagājušā gadā muižā uzziedēja miljons ziedu. Esam priecīgi par divreiz lielāku ziedu parādi šogad. Šim pasākumam nav līdzīgu ne Lietuvā, ne citur. Iepriecina arī tas, ka šā gada jūnijā ziedu paklāju sacensības piesaistīja divreiz vairāk dalībnieku nekā pērn. Festivāls piesaistīja floristus un māksliniekus no visas Lietuvas, jo tā ir lieliska vieta pašizpausmei."

Viens no māksliniekiem, Evalds Jasiūns, kurš ir izveidojis izstādi muižas telpās, atzīst, ka parasti savu mākslu rada iekštelpām, taču šogad nolēma radīt mākslu no ziediem, kam ir daudz izaicinājumu. “Ir svarīgi saskaņot ne tika krāsu, bet arī augus, kuriem ir jābūt saskaņotiem ar skulptūrām, lai tās neizskatītos kā divas dažādas sastāvdaļas, bet gan lai vienmēr izskatītos vienoti. Ir jāņem vērā arī tas, ka visam ir jābūt pēc iespējas izturīgākam pret dabas elementiem – vēju, lietu, sauli,” daloties ieskatos sacīja mākslinieks.

Festivālā gaidāmi arī jauno aktieru priekšnesumi, ko šogad režisējis spāņu laikmetīgā cirka un teātra režisors, radītājs Adrians Švarcšteins. Kopā ar Šauļu un Paņevežas aktieriem viņš apmeklētājiem sagatavojis epizodes un tekstu interpretācijas no Šekspīra lugām. Režisors skaidroja: “Mēs nespēlējam Šekspīru, mūs iedvesmo Šekspīrs un viņa darbi.

Balstoties uz šo iedvesmu, mēs ņemam nelielas etīdes no viņa lugām un izmantojam tās festivālā un tā garā. Mūsu darbu iedvesmo arī vēsturiskā muižas vide un lieliskā Lietuvas vasara.”

Ziedu festivāls “Sapnis vasaras naktī 2020” Pakrojas muižā notiek katru dienu visas vasaras garumā līdz pirmajām rudens salnām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti