Pasaules panorāma

Latvijas vēstnieka komentārs par situāciju Indijā

Pasaules panorāma

Covid-19 ģeopolitika: Ziemeļkoreja aktivizē raķešu izmēģinājumus

Tiešsaistes koncerti – mediķu atbalstam un cīņai pret garlaicību

Covid-19: Pasaules slavenie dziedātāji rīko mājas tiešsaistes koncertus  

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Koronavīrus turpina plosīties visā pasaulē, atņemot cilvēkiem gan dzīvību, gan darbu. Šajā grūtajā periodā ikvienam ir nepieciešams atbalsts, lai uzmundrinātu un dotu cerību. Arī mākslinieki uz laiku palikuši bez peļņas avotiem, tomēr ar telefona palīdzību cenšas būt kopā ar savu skatītāju, sniedzot bezmaksas tiešsaistes koncertus, šādi mudinot arī citus palikt mājās, lai ierobežotu Covid-19 izplatību.     

Koronovīrusa Covid-19 izplatības dēļ visā pasaulē tika atcelti vai atlikti koncerti un muzikantu tūres. Uz laiku arī mūziķi kļuvuši par bezdarbniekiem. Taču tas netraucē viņiem priecēt savus fanus, radot citas iespējas, kā būt kopā ar skatītāju.

“Rakstiet komentāros, ko gribēsiet dzirdēt kā nākamo skaņdarbu. Palieciet mājās un baudiet dzīvo koncertu!” Šādi pēdējo nedēļu laikā mākslinieki cenšas nezaudēt saikni ar klausītājiem. Daudzi pasaules slaveni dziedātāji sniedz tiešsaistes koncertus no savām mājām vai ierakstu studijām, vācot ziedojumus.

Piemēram, ASV visā pasaulē zināmas slavenības kopējā akcijā ar nosaukumu “Dzīvojamās istabas koncerts Amerikai” šādi līdz šim palīdzējušas saziedot vismaz 8 miljonus ASV dolāru, izsakot pateicību medicīnas darbiniekiem un citiem profesionāļiem, kas atrodas nevis mājās savos dīvānos, bet pirmajās līnijās cīnās ar Covid-19.

“Es redzu daudzus iedvesmojošus stāstus no visas pasaules, kas palīdz nomierināt ikviena nervus šajā baisajā laikā. Mana sirds ir kopā ar tiem cilvēkiem, kuri zaudējuši savus tuvos, un arī ar tiem, kas zaudēja savu darbu,” atzina Lady Gaga.

Arī mūsu pašmāju dziedātāji arvien biežāk paliek mājās, rādot piemēru pārējiem, un sniedz tiešsaistes koncertus. Bet nenoliedzami Covid-19 būtiski ietekmēja mākslinieku dzīvi un ienākumus. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti