Višķos iedanco «večerinku» Latgales noskaņās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Daugavpils novada Višķu pagastā svētdien notiek viens no spilgtākajiem šīs vasaras kultūras notikumiem Latgalē - deju svētki "Večerinka Viškūs". Tajos piedalīsies ap diviem tūkstošiem dejotāju no dažādiem Latgales novadiem, ar kuriem kopā varēs izbaudīt dejas valdzinājumu un arī izmēģināt savu izturību īstos latgaliešu dančos.

Višķi kā viena no skaistākajam vietām Latgalē svētdien kopā pulcē dejotājus no dažādiem Latgales novadiem.

Kā stāsta Daugavpils novada kultūras nodaļas vadītāja Ināra Mukāne, notiks īsta "večerinka" Latgales noskaņās: "Esam ar vairākiem Eiropas Savienības projektiem, pašvaldības līdzekļiem izveidojuši jauku sporta, kultūras un atpūtas vietu. Tur ir ļoti laba estrāde, stadions, arī pāris soļu attālumā ezers ar ļoti labi iekārotu peldvietu. Deju svētkiem šī vieta ir ideāla. Protams, mēs arī ļoti gaidām visus Latgales novadus ar saviem deju kolektīviem, jo šeit mēs gribam parādīt visu Latgales dejas tradīcijas krāšņumu, attiecību bagātību. Mēs izspēlēsim stāstu par tikšanos, mīlestību, deju, pošanos uz deju no senajiem laikiem līdz mūsdienām."

Latgales deju svētki "Večerinka" pulcēs ap diviem tūkstošiem dejotāju: jauniešu, vidējās paaudzes un senioru kolektīvus. Viņi arī caur deju soļiem un Latgales mūziku uzburs Latgales "večerinkas" noskaņu.

"Mēs pievienojām katra apriņķa vienu deju, kura būs īsti "večerinkas" stilā. Pēc manām domām, ["večerinkas" dejai] vajadzētu būt mūsdienīgi skatuviskai, līdz ar to neaizmirstot, ka mēs esam "večerinkā". Vairāk šoreiz dominēs muzikanti, un dejotāji dejos pie dzīvās mūzikas," stāsta svētku mākslinieciskā vadītāja  Aija Daugele.

Latgales deju svētku režisors ir Māris Susejs. Viņš atzīst, ka "večerinka" Latgalē joprojām pastāv joprojām. Nenoliedzami tā ir ieguvusi citu saturu un šarmu, tomēr tā aizvien ir dzīva.

"Večerinka" Viškos sākies plkst.18.30 un, kā ierasts Latgalē, turpināsies līdz rīta gaismai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti