Labrīt

Mākslīgie purvi Latvijas laukos un pat zem zemes – tā nav zinātniskā fantastika

Labrīt

Kokrūpnieki līdz šim bijuši veiksmīgi eksportētāji, bet ne tik veiksmīgi inovatori

Daugavpils gatavojas "Muzikālās bankas" finālšovam

Daugavpils gatavojas «Muzikālās bankas» finālšovam; pilsētas viesus sagaida ar īpašiem piedāvājumiem

Sestdien, 27. janvārī, noskaidrosim aizvadītā gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijas Radio 2 rīkotajā aptaujā "Muzikālā banka 2023". Jau ceturto gadu Latvijas Radio 2 dziesmu aptaujas "Muzikālā banka" sadarbības partneris ir Daugavpils pilsēta, tādēļ arī šoreiz vērtīgākās dziesmas tituls tiks noskaidrots Daugavpils Olimpiskajā centrā. Daugavpils, kurai "Muzikālā banka" kļuvusi par vienu no vērienīgākajiem gada pasākumiem, šogad dalībniekus un viesus sagaida ar īpašiem piedāvājumiem. Tos jau no piektdienas triju dienu garumā sarūpējuši Daugavpils tūrisma objekti un uzņēmēji.

Harijs Vucins ir "Muzikālās bankas" Daugavpilī sākotnējās idejas autors, viņš stāsta: "Viss kā parasti ir smuki, grandiozi, un biļešu jau sen nav. Olimpiskajā centrā ir ap 2000 sēdvietas, bet tas vēl nav viss. Vēl ir arī mākslinieki. Pasākums ar katru gadu aug."

Daugavpils Olimpiskajā centrā pilnā sparā valda rosība, jo jau ceturto gadu te notiks lielais "Muzikālās bankas" finālšovs.

"Jau no otrdienas visu nedēļu būvē, lai būtu adekvāts 21. gadsimta šovs, cilvēki strādā nedēļu. Sākumā uzbūvē skatuvi, tad liek LED ekrānus, tad skaņu," skaidro Harijs Vucins. "Šis pasākums ir gan televīzijas, gan klātienes skatītajam. Tur jānāk un jāskatās. Ar katru gadu ir uzlabojumi un ar katru gadu arvien atraktīvāk. Atceros, ka pirmajā gadā viss Olimpiskais centrs strādāja, un darbinieki nāca mēģinājumos zālē iekšā un teica, ka nevar būt, kas tas notiek pie mums, nevar būt, ka Olimpiskā centra zāle izskatās tik superīgi, it kā būtu Eirovīzija. Es domāju, ka te ir krutāk."

"Muzikālās bankas" finālšovs ik gadu Daugavpilī pulcē tūkstošiem viesu, un tam nopietni gatavojas Daugavpils tūrisma un ēdināšanas nozares pārstāvji – šogad ar īpašiem piedāvājumiem, stāsta nozares pārstāve Līga Rudzīte-Besakirska:

"Daugavpilī "Muzikālās bankas" pasākums ir ļoti, ļoti gaidīts, un arī tūrisma objekti ir sarūpējuši īpašu piedāvājumu, lai varētu dalībnieki un apmeklētāji izbaudīt Daugavpilī nedēļas nogali ne tikai mūzikas skaņu piepildītu, bet arī kultūras, mākslas un gardo ēdienu piepildītu. Būs arī īpašie piedāvājumi.

Daugavpils cietokšņa apmeklētāju centrs organizēs izzinošas ekskursijas "Nikolaja vārti – durvis pagātnē". Interesentiem tiek piedāvāta unikāla iespēja iepazīt Daugavpils cietoksni gida pavadībā par īpaši zemu cenu. 28. janvārī pulksten 12.00 "Muzikālās bankas" dalībnieki un viesi ir aicināti piedalīties Daugavpils tūrisma nodaļas rīkotajā bezmaksas gida ekskursijā pa Daugavpili. Ekskursijas ilgums būs 3,5 stundas, varēs iepazīt pilsētas ielas, pilsētas burvību, arī apmeklēt pilsētas kultūras un tūrisma iestādes."

Ieiet kaut kur šajās dienās Daugavpilī būs daudz iespēju, tāpat kā vilinošu piedāvājumu, intriģē Līga Rudzīte-Besakirska: "Rotko muzejs aicina izmantot īpašo piedāvājumu. "Muzikālās bankas" dalībnieki un apmeklētāji, uzrādot derīgu dalībnieka karti vai ieejas biļeti un iegādājoties par pilnu maksu ieejas biļeti uz Rotko muzeju, apmeklēs izstāžu sektoru "Martinsona māja" bez maksas; Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs "Inženieru arsenāls" piedāvā apmeklēt Latgales lielāko un daudzveidīgāko tehnikas ekspozīciju par akcijas cenu – ar 50% atlaidi. Par īpašu cenu gaidīs Latgales kulinārā mantojuma centrs "Šmakovka", aicinot izmantot iespēju apmeklēt Daugavpils šmakovkas ekspozīciju, kas ir Latvijā lielākā un modernākā ekspozīcija, kas piedāvā mūsdienīgu un atraktīvu stāstu par Latgales stipro dzērienu; arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā būs iespējams apskatīt 17 zāles ar kultūrvēstures un dabas ekspozīcijām un daudzveidīgām izstādēm. Ir tik daudz piedāvājumu, galvenais, lai šo dienu pietiek, apmeklējot Daugavpili."

Daugavpils
Daugavpils

Arī pašiem daugavpiliešiem "Muzikālās bankas" finālšovs jau kļuvis par gaidītu pasākumu. "Ļoti patīkami, ka mūs ir ieraudzījuši un ka jau vairākus gadus notiek šādas brīnišķīgas lietas, gan izklaide, gan zināms azarts, balsojot par to, par ko vēlies nobalsot. Tā ir tāda laba iespēja, kā atpūsties un arī pastrādāt balsojot," pārdomās ar Latvijas Radio dalās kāda pilsētas iedzīvotāja.

"Muzikālās bankas" finālšovam seko līdzi dažādu tautību iedzīvotāji, un to kā īpašo pienesumu pilsētai uzsver arī Harijs Vucins: "Es to uzskatu kā tādu mārketinga integrācijas procesu. Pirms pirmās "Muzikālās bankas" bija iedzīvotajiem diezgan gari jāstāsta par to, kas ir "Muzikālā banka". Viens no argumentiem man, runājot ar krievu iedzīvotajiem, bija, ka tā ir "pesņa goda Latviji" – Gada dziesma Latvijā. Bet tagad vairāk nevienam nav jautājumu. Nav daudz tādu pasākumu un tādu gadījumu, tas ir neatkārtojams sasniegums, kad Daugavpilī jebkuram cilvēkam ir skaidrs, ka "Muzikālā banka" tas nav nekāds lokāls nacionāls pasākums. Tas ir pieejams un interesants jebkuras tautības iedzīvotājam. Un ir vēl viens kritērijs. Tas ir Latvijas Televīzijas reitings. "Muzikālās bankas" laikā lēciens katru gadu iet augšā un nevis kā kalnā, bet jau klintī.

Tik daudz Latvijas Televīziju Daugavpilī nav skatījušies kā "Muzikālās bankas" laikā."

Šogad "Muzikālā banka" notiks jau 24. reizi un ceturto reizi Daugavpils kļūs par tās mājvietu.

Finālšovu 27. janvarī pulksten 21.10 tiešraidē varēs klausīties Latvijas Radio 2 un vērot LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti