Festivāls Vecrīgā un fizika Latgalē. Kādus koncertus ieplānot pirms Lieldienām?

Ir īstais brīdis izbaudīt plašo, dažādu žanru koncertu piedāvājumu. Pēc Lieldienām jau būs pavasaris un no dārzu rušināšanas būs grūti atrauties. Uz izpārdoto Intara Busuļa koncertu Cēsīs, iespējams, netiksiet, bet ir jau vēl Dzintara Čīčas tūre Jēkabpilī un Alūksnē, Normunda Rutuļa, Daiņa Skuteļa un Mārtiņa Kantera serenāžu koncerts VEF Kultūras pilī vai Inga Ulmaņa 60 gadu koncerts Limbažos.

Festivāls Vecrīgā un fizika Latgalē. Kādus koncertus ieplānot pirms Lieldienām?
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Vecrīgas festivāls

22. un 23. marts, Kaļku iela 24, Rīga

Kāpēc gan ne? Vairāki Rīgas bāri ir izdomājuši, ka tieši šāda pasākuma ir pietrūcis Vecrīgas atdzīvināšanai. Pirmajā vakarā būs sastopamas grupas "Bel Tempo" un "24. Avēnija", kā arī varēs izdejoties pie DJ Roja Rodžera, Roberta Gobziņa un Toma Grēviņa atskaņotās mūzikas, bet 23. martā sastapsiet "Čipsi un Dullo", "100 debiju", "Rīgas Modes" un pat Žoržu Siksnu. Vai Vecrīga to ir pelnījusi?

Keitija Bārbale un Juris Simanovičs

23. marts, "Angārs", "Tu jau zini kur", Rīga

Šīs nedēļas nogalē  Tallinas ielas kvartāla vietā "Angārs" būs dzirdama īsta alternatīvā jeb indie mūzika. Divi dažādi un kaut kādā ziņā līdzīgi mūziķi. Juris Simanovičs ar grupu "Bez grēka ieņemtie" ir iekarojis daudzu intelektuāļu ausis un sirdis, lielākoties jau ar dziesmu vēstījumiem. Savukārt jaunās paaudzes pamanītākā indie mūzikas radītāja Keitija Bārbale mēdz pārsteigt arī rūdītus klausītājus. Piemēram, Uldi Rudaku, kurš Keitijas vārdu piesauc biežāk nekā pārējo Latvijas mūziku kopumā.

Oranžās brīvdienas

23. marts, koncertzāle "Palladium", Rīga

Šķiet, ka drīz "Palladium" zāles kapacitāti būs izmēģinājušas visas Latvijas grupas. Sestdien te dauzīsies trakulīgās "Oranžās brīvdienas". 24 gadu laikā izdevuši trešo albumu, viņi ir gatavi savam lielākajam koncertam.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Mārcis Auziņš un Mārcis Auziņš – Flirts ar citādo

24. marts, Latgales vēstniecība "Gors", Rēzekne

Divi Mārči Auziņi un divas, iespējams, dažādas fizikas. Vienam fizika ir ģitāru stīgu radītās vibrācijas un to radītie skaņu viļņi, savukārt fizikas profesoram tā būs plašāka sarunas tēma. Kāpēc gan nepamēģināt par fiziku runāt arī ar mūzikas skaņām? Es ticu, ka Rēzeknes "Gorā" arī fizika iegūst latgaliskus vaibstus.

Audiovizuāls lekciju cikls “Mārcis Auziņš un Mārcis Auziņš. Flirts ar citādo”
Audiovizuāls lekciju cikls “Mārcis Auziņš un Mārcis Auziņš. Flirts ar citādo”

Singapūras satīns

28., 29. marts, koncertzāle "Palladium", Rīga

Vai "Singapūras satīns" ir supergrupa? Palaidiet savus jauniešus uz koncertu un pēc tam noskaidrojiet. 28. martā  koncerts jau izpārdots, bet vēl pastāv iespēja sagrābstīt biļetes uz papildkoncertu nākamajā piektdienā.

Džeza stūrītis

Sig & Orubs

23. marts, "M Darbnīca", Rīga

Franču režisors un džeza multiinstrumentālists Sig, kurš nu jau labu laiciņu par savu mājvietu ir izraudzījies Rīgu, satiek latviešu džeza pamanāmāko bundzinieku Arti Orubu. Franču mākslinieka kinematogrāfiskā mūzika varētu būt brīnišķīgs sestdienas vakara saldais ēdiens.

Kazāka izvēle

"Kautkaili"

23. marts, Fon Stricka villa, Rīga

Diemžēl jau izpārdots gan koncerts, gan papildkoncerts, bet "Kautkaili" varētu piestāvēt fon Stricka villai. Mēs visi esam redzējuši, ka grupa spēj uzstāties arī lielākām auditorijām kā "Muzikālajā bankā", tomēr pa īstam grupas mūziku es gribētu izbaudīt šādi – ne pārāk lielās telpās, starp cilvēkiem, kuri vēlas klausīties un izbaudīt. Kristīnes Pāžes dievīgais tembrs, Didža un pārējo puišu mūsdienīgais skanējums būs labs baudījums tiem, kuri tikuši pie biļetēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti