Rīga svin 822. dzimšanas dienu

Rīga 19. augustā svin 822. dzimšanas dienu. Svinības šogad veltītas drosmei un priekam, uzsverot laikmetīguma, līdzdalības, pilsoniskās aktivitātes un kopā būšanas nozīmi. Visas dienas garumā Vecrīgā paredzēti dažādi svētku pasākumi. 

Jau no plkst. 14.00 Vecrīgā paredzētas krāšņas un notikumiem bagatās svinības.

Vispirms Rātslaukumā, notiks dzimšanas dienas atklāšana. Rātslaukums šodien ir pārveidots par Drosmes laukumu, kur žurnāliste Kristīne Garklāva vadīs drosmes sarunas un izskanēs arī dzimšanas dienas apsveikumi no Rīgas daudznacionālajām kopienām un sadraudzības pilsētas Tartu, kas ir nākamā gada Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Taču tas nav viss. Kā jaunums šogad paredzēta arī Drosmes profesiju parāde.

Mārtiņš Mielavs par Drosmes profesiju parādi
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Drosmes profesiju parāde būs tāds slavinājums tiem dienestiem, kas ikdienā padara pilsētu drošu, veselīgu un tīru – tie ir skursteņslauķi, ugunsdzēsēji, Neatliekamā medicīniskā palīdzība, Valsts un Pašvaldības policija. Gājiens sāksies plkst. 16.00 Rātslaukumā un turpināsies līdz Doma laukumam. Kā noslēgums paredzēta sadziedāšanās latviešu un ukraiņu valodā kopā ar kori "Maska"," stāsta Rīgas dzimšanas dienas pasākuma organizators Mārtiņš Mielavs.

Doma laukumā būs iespēja apmeklēt vairākus koncertus, kur uzstāsies gan Latvijas mākslinieki, gan arī ārzemju viesi, un kā pirmie svētku koncertu atklās 2022. gada "Eirovīzijas" dziesmu konkursa uzvarētāji – grupa "Kalush Orchestra" no Ukrainas. Pēc tam uz svētku skatuves kāps arī Latvijā populāras un labi zināmas grupas.

Turpat norisināsies arī gardākās kūkas konkurss. Pēc uzvarētāja noteikšanas, kūkas baudīt varēs arī apmeklētāji.

Svētku kultūras programmu Doma laukumā krāšņi noslēgs koncertuzvedums "Drosmes un prieka dziesmas", kurā uzstāsies populāri mūziķi.

Savukārt Doma dārzā būs dažādās aktivitātes bērniem – radošās darbnīcas, teātra izrādes dažādiem vecumiem, skanēs koncerti.

Mārtiņs Mielavs par Rīgas svētku pasākumiem
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Smilšu ielā esam paredzējuši džeza un opermūzikas skatuvi, kur uzstāsies gan latviešu, gan ārzemju izpildītāji. Prieku un joku laukumā, kas atradīsies Līvu laukumā, uz skatuves visas dienas garumā Kozmena vadībā norisināsies joku sporta spēles, kur dažādās, smieklīgās disciplīnās rīdzinieki varēs sacensties, tāpat tur būs arī vairākas cirka izrādes. Jāņa laukumā pie Rīgas pils visas dienas garumā norisināsies tirdziņš," stāsta Mārtiņs Mielavs.

Svētku programma ir ļoti vērienīga, taču tas nav viss. Šodien Rīgā ir arī Torņakalna apkaimes svētki Arkādijas parkā, kur būs izrādes, koncerti, radošās darbnīcas, ielu muzikantu priekšnesumi, kā arī diskusijas par aktuāliem jautājumiem apkaimes dzīvē. Tāpat cilvēki ir aicināti uz Nordeķu parku Iļģuciemā, kur norisināsies jau otrais Nordeķu kongress.

Tāpat jārēķinās, ka daudzviet galvaspilsētā pasākumu norises vietu apkārtnē būs ierobežota satiksme. Autovadītājiem jārēķinās arī ar būvdarbu dēļ apgrūtināto satiksmi galvaspilsētā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti