Mūzikas eksperti par Dona uzstāšanos Eirovīzijā: Viņš sevi parādīja pārliecinoši un spēcīgi

Latvija ar Dona priekšnesumu Eirovīzijā var pamatoti lepoties. Viņš sevi atklāja gan kā spēcīgs vokālists, gan kā nobriedusi, dziļa personība, tā Dona sniegumu vērtēja Latvijas radio aptaujātie mūzikas eksperti. Kopumā dziesmu konkurss atspoguļoja Eiropā aktuālas tendences. Un, lai arī tas notika ar saukli "Vienoti mūzikā", Eirovīzijā izteikti bija jūtams politiskais konteksts.

Mūzikas eksperti par Dona uzstāšanos Eirovīzijā: Viņš sevi parādīja pārliecinoši un spēcīgi
00:00 / 03:19

Pēc Dona priekšnesuma Eirovīzijā ir ļoti laba pēcgarša – viņš sevi parādīja pārliecinoši un spēcīgi, vienīgi priekšnesuma vizualitāte varēja būt dinamiskāka, atzina džeza vokālā pedagoģe, podkāsta vokālistiem "Mikrofons" vadītāja Rūta Dūduma.

"Dons ir liels, liels malacis. Man tiešām bija prieks un lepnums, ka viņš beidzot pārstāv Latviju un var parādīt Eiropai savu balss spēku un vispār tādu vīrieša tēlu," teica Dūduma.

"Nodziedāja perfekti, manuprāt. Arī bruņas man patika, es tikai gaidīju, ka varbūt uz beigām viņš tās atplēsīs vaļā vai notiks kaut kāda neliela izmaiņa. Manuprāt, Dona priekšnesumā bija lēnas kameras un kaut kādi pārsteiguma elementi izpalika, kas man kā skatītājam pa televizoru prasīt prasījās," viņa piebilda.

Tikmēr džeza vokāliste un komponiste Santa Šillere Dona fināla sniegumu novērtēja kā vēl jaudīgāku nekā pusfinālā. Viņasprāt, Donam ļoti labi izdevās atklāt savas tembrālās un stilistiskās kvalitātes, bet ļoti svarīgi, ka viņš konkursā kopumā – gan preses konferencēs, gan citās saskarsmēs ar publiku atklājās kā ļoti pārliecinoša, dziļa un nobriedusi personība.

"Atceramies, ka mēs sūtām ne tikai labu vokālistu vai labu dziesmu, bet mēs sūtām Latvijas reprezentatīvu personu. Līdz ar to Donam tiešām vislielākie komplimenti, protams, arī par to, ka viņš prot izteikties angļu valodā skaidri, uztverami, reizē var nolasīt, ka

viņš ir pieredzējis mākslinieks, kuram nav jāmeklē pēc vārda vai pēc domas kaut kur tālu, viņam ir ko teikt, un, manuprāt, arī tādā mākslinieka kontekstā tas ir ļoti svarīgi," norādīja Šillere.

Rūtai Dūdumai pašas personiskā topa pirmajās vietās bija Francijas un Vācijas pārstāvji gan ar savu dziedājumu, gan skatuvisko enerģiju.

"Bet es uzskatu, ka Šveice uzvarēja salīdzinoši pelnīti. Es neteiktu, ka viņš bija tik labs, ka vislabākais. Bet priekšnesums viņam bija atstrādāts. Jautājums, ar ko viņš atšķīrās uz visu pārējo fona, es pieļauju, ir tāds neizdibināms. Nu, varbūt tas viņu paziņojums saistībā ar dzimumu jautājumu, kas šobrīd globāli varētu būt aktuāls, nospēlēja kaut kādu savu lomu," teica Dūduma.

Arī Santa Šillere atzina, ka viņu nepārsteidz, ka uzvarēja Šveices pārstāvis. Viņu pašu savukārt vairāk ar savām spēcīgajām balsīm un samtainajiem tembriem uzrunājuši Francijas un Vācijas solisti, kā arī soliste no Portugāles.

Žēl, ka par spīti sauklim "Vienoti mūzikā" tomēr konkursā ienāca tik daudz politikas, bet priecējoši, ka arvien vairāk pārstāvju izvēlas dziedāt savā dzimtajā valodā.

"Domājot par nākotnes perspektīvu, es domāju, ka mums vajag būt drosmīgiem un, iespējams, spert soli, pārstāvot Latviju ar kādu dziesmu latviešu valodā. Pirmās domas, kas man nāk prātā, nominējam "Tautumeitas", lai viņas raksta stilīgu, foršu dziesmu un pārstāv mūsu šāda veida kultūras spektru Eirovīzijā. Tas tā piemēram," pauda mūziķe.

Šogad Eirovīzijā uzvarēja Šveice, bet Latvija finālā ieguva 16.vietu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti