Sasildīties prožektoru gaismās. Koncertu izlase Kārļa Kazāka gaumē

Tik tumši vakari vēl pēc vasaras nav manīti. Laiks tos izgaismot visdažādākajās Latvijas vietās. Gan "Menuets" Slampē un Alūksnē, gan "Dzelzs vilks" Valmierā un Kuldīgā (varēja jau samainīties ar otrās dienas vietām – nebūtu visa Latvija jāšķērso) turpina svinēt vairāk vai mazāk gadus uz skatuves, bet, lai kādas būtu svinības vai notikumi, tām ir vajadzīgi klausītāji. Vai arī otrādi, – par to ir pārliecināts Latvijas Radio 5 direktors, mūziķis Kārlis Kazāks.

Sasildīties prožektoru gaismās. Koncertu izlase Kārļa Kazāka gaumē
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Astro’n’out"

"Arēna Rīga", 3. novembris

Lai arī daļai no auditorijas šķiet, ka Māras Holšteinas-Upmanes balss vislabāk iedrebējās dzīvīgajā "Daļa Rīgas", tad jāsaka, ka grupa vairākkārt nominēta "Zelta mikrofona" balvai un to arī saņēmusi – kategorijā "Labākais popmūzikas albums" 2019. gadā par "Multivitamīnu multipaku". Ar grupas dziesmām nu jau būs uzaugusi vesela klausītāju paaudze, un ir vērts visiem satikties uz gaišu vakaru "Arēnā". Ievadā muzicēs Elizabete Gaile un arī Fiņķis.

"Will Butler + Sister Squares"

Koncertzāle "Palladium" Rīgā, 7. novembris

Tas ir tas pats Vils Batlers tikai ne vairs kā "Arcade Fire" līderis, bet ar savu jauno projektu un gluži svaigu mūziku. Kas īsti notika vai nenotika, kādēļ pašķīrās iepriekšējās grupas un mūziķa ceļi, to, nu jau pat cītīgāk pāršķirstot interneta plašumus, ne uzreiz var saprast. Lai nu šoreiz paliek. "Will Buttler + Sister Squares" piedāvā labu indī mūziku, kas tāpat nekur tālu no saviem galvenajiem iedvesmas avotiem, piemēram, Deivida Bovija, nav aizmukusi.

Ana Carla Maza "Porta"

Koncertzālē "Valmiera". 3. novembris
Mūzikas nams "Daile" Rīgā, 4. novembris
Saldus Mūzikas skola, 5. novembris

Čells, balss, temperaments. Tas viss savijas kubiešu un latīņamerikāņu mūzikas ekspresijā. Ja man pasaka vārdu čells, es iztēlojos līganas un mazliet tumši skumjas notis vai "DaGambas" dauzīšanos akustiskas metālmūzikas lauciņā. Bet Ana Carla Maza rokās čells transformējas teju no dobjas ģitāras līdz ugunīgi uzliesmojošiem izvirdumiem. Piedzīvojums, ko pavisam noteikti nevajag palaist garām.

"Rāmi riti" koncerts "Zin Dieviņis, zin Laimiņa"

Tukuma pilsētas Kultūras nams, 5. novembris

Tautasdziesmās sevi smēlušās grupas "Rāmi riti" dziesmas piestāv laikam, kad tuvojamies mūsu valsts svētkiem. Daudzbalsīgi, ar dažādiem mūzikas instrumentiem atskaņotās dziesmas rada vieglu un gaišu noskaņu. Bez liekas dauzīšanās, bez individuāliem prasmju demonstrējumiem, vienkārši izbaudot muzicēšanas prieku. Mārtiņš Miļevskis, Undīne Balode, Inese Kozuliņa un daudzi citi.

"Blackwater Holylight" / "Iron Jinn"

"Vagonu Hall" Rīgā, 4. novembris

Ja nu ir radusies vēlme pēc rokmūzikas, tad "Blackwater Holylight" no Amerikas Savienotajām Valstīm un "Iron Jinn" no Nīderlandes "Vagonu hallē" būs īstā vieta sestdienas vakaram. "Blackwater Holylight" ir meiteņu kvartets, kas rada smagnēju mūziku mazliet tumšās nokrāsās, savukārt nīderlandiešu ansamblis spēlējas ar rokmūziku no septiņdesmitajiem līdz šodienai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti