Latvijas delegācija Eirovīzijā – kas viņi ir? TV režisors Juris Matuzelis

Turpinām iepazīstināt ar katru no Latvijas delegācijas pārstāvjiem Eirovīzijā, kuri strādā pie grupas "Sudden Lights" priekšnesuma. Šoreiz saruna ar TV režisoru Juri Matuzeli.

Jura pienākumi delegācijā ir uzraudzīt, lai priekšnesums no kameru režijas viedokļa būtu tāds, kādu Latvijas komanda ir uzbūvējusi. Uzraudzīt, lai tiktu izvēlēts noteiktais numura kadrējums. To visu beigās redz skatītāji visā pasaulē tiešraides laikā.

Eirovīzijas tehniskajai komandai ir daudz valstu ar saviem priekšnesumiem, līdz ar to viņi nav spējīgi priekšnesumos iedziļināties niansēti – viņi ir tehniskā komanda, kas realizē delegācijas vēlmes. Katrai delegācijai ir jābūt cilvēkam, kurš šīs vēlmes nosaka un kontrolē. Latvijas komandā šis cilvēks ir Juris.

Režisora darbs sākas jau uzreiz pēc tam, kad ir noteikts "Supernovas" uzvarētājs. Diezgan drīz top zināms arī, kāda būs lielās Eirovīzijas skatuve. Tad sākās priekšnesuma būvēšana – vispirms uz papīra. Protams, par pamatu tiek ņemts nacionālās atlases uzvarētāja numurs. Tas ir labs starta punkts – tāds kā sākuma priekšnesums. Tālāk jau priekšnesumu būvē ar Eirovīzijas skatuvi, gaismām, ekrāniem, kameru daudzumiem un pārējiem tehniskiem risinājumiem. Tad visu šo tehnisko plānu nosūta Eirovīzijas komandai. 

Kad delegācija ierodas Eirovīzijas norises valstī, jau pirmajā mēģinājumā, redzot, kā plānotais priekšnesums izskatīsies "dzīvajā", tiek veiktas vēl dažādas izmaiņas. Šoreiz izmaiņu no Latvijas delegācijas puses nav daudz, BBC komanda ir gana profesionāla, lai augstā līmenī paveiktu šova ieceres. Šobrīd vairāk tiek strādāts, lai uzlabotu un noslīpētu grupas "Sudden Lights" priekšnesumu.

Eirovīzija 2023 – dalībnieki

Vairāk

KONTEKSTS:

2023. gadā Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Liverpūlē, Lielbritānijā. Latviju konkursā pārstāvēs grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā".

2022. gadā konkursā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Latvijas pārstāvji konkursā uzstāsies pirmajā pusfinālā 9. maijā, kur piedalīsies arī Norvēģija, Malta, Serbija, Portugāle, Īrija, Horvātija, Šveice, Izraēla, Moldova, Zviedrija, Azerbaidžāna, Čehija, Nīderlande un Somija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā un tajā piedalīsies Armēnija, Beļģija, Kipra, Dānija, Igaunija, Grieķija, Islande, Rumānija, Albānija, Austrālija, Austrija, Gruzija, Lietuva, Polija, Sanmarīno un Slovēnija.

Konkursa fināls notiks 13. maijā.

Grupas "Sudden Lights" sastāvā ir Andrejs Reinis Zitmanis (vokāls), Kārlis Matīss Zitmanis (ģitāra), Mārtiņš Matīss Zemītis (sitaminstrumenti) un Kārlis Vārtiņš (basģitāra).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti