TIEŠRAIDE: Dziesmu un deju svētku konference

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

29. oktobrī no plkst.10.30 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks konference "Dziesmu un deju svētki ceļā uz tradīcijas 150-gadi", ko organizē XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku rīkotājs Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC). Konferences laikā diskutēs par svētku repertuāru, starpsvētku procesa organizāciju, komunikāciju, biļešu izplatīšanas modeļiem un citiem būtiskiem jautājumiem, kā arī akcentēs Dziesmu un deju svētku kopienas aktīvāku iesaisti starpsvētku organizatoriskajā procesā.

Konferenci atklās uzrunu un ziņojumu daļa, kurā uzstāsies kultūras ministre, Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētāja Dace Melbārde, Latvijas Kultūras akadēmijas profesore, pētniece Anda Laķe ar priekšlasījumu "Dziesmu un deju svētku mantojuma kopiena: Kādi esam?", LNKC direktore Signe Pujāte un XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča runās par XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku jaunievedumiem, izaicinājumiem un secinājumiem, bet uzrunu daļu noslēgs antropologs Viesturs Celmiņš ar referātu "Kas Dziesmusvētkiem jāmācās no Trampa, ''Brexit'' un ''Facebook'' skandāla?".

No plkst.12.30 sāksies paneļdiskusijas. Pirmajā paneļdiskusijā, kuru vadīs žurnāliste Zane Brikmane, tiks runāts par Dziesmu un deju svētku repertuāru, tajā piedalīsies Signe Pujāte, Mārtiņš Klišāns, Jānis Purviņš, Vita Timermane-Moora, Dace Ernšteine, Agnese Treimane, Gints Ceplenieks, Mārīte Puriņa un Selga Apse.

Otrajā paneļdiskusijā (no plkst. 15.00), kas veltīta dziesmusvētku kustības ikdienai tradīcijas ilgtspējas kontekstā, piedalīsies Signe Pujāte, Andis Groza, Eiženija Aldermane, Inta Ūbele, Ints Teterovskis, Rūta Muktupāvela, Inguna Grietiņa-Dārziņa un Elīna Ķersele. Šī paneļdiskusija notiks žurnālista Dīva Reiznieka vadībā.

Trešā diskusija sāksies plkst.17.00 – žurnālistes Māras Rozenbergas vadībā diskutēs par taisnīgākā biļešu sadales mehānisma meklējumiem. Paneļdiskusijā piedalīsies Eva Juhņēviča, Jānis Ozols, Antra Purviņa, Iveta Ārgale, Uldis Spuriņš, Kristīne Saulītis.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notika Latvijas valsts simtgades zīmē. 65 svētku pasākumos piedalījās vairāk kā 40 000 dalībnieku no 21 pasaules valsts.  XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus organizēja Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti