Panorāma

Simt gadu laikā auto skaits audzis 3000 reižu

Panorāma

No panorāmieša par deputātu – K. Seržants un O. Kastēns

Dziesmu svētku rīkotāji vērsīsies policijā

Policija aicina neuzķerties uz viltotām Dziesmu svētku biļetēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts policija pagaidām nav saņēmusi nevienu iesniegumu par iespējamām nelikumībām Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības procesā, bet likumsargi aicina iedzīvotājus neuzķerties uz viltotām Dziesmu svētku biļetēm, Latvijas Radio apliecināja Valsts policijas priekšnieka vietnieks Artis Velšs.

Policijā vēl nav vērsies arī biļešu tirgotājs „Biļešu paradīze”, kas sestdien publiski ziņoja par uzbrukumu mājaslapai.

Runājot par biļešu tirdzniecību sludinājumu portālos, Velšs aicina būt piesardzīgiem un neuzķerties uz krāpniekiem.

Artis Velšs: Policija aicina neuzķerties uz viltotām Dziesmu svētku biļetēm
00:00 / 00:26
Lejuplādēt
„Mūsu uzdevums nav vērsties pret konkrēto cilvēku, kurš vēlas tālāk pārdot savu biļeti, jo mūsu valstī likumdošana neaizliedz sev piederošu mantu pārdot tālāk par attiecīgu cenu citai personai. Jautājums ir tikai par nodokļu nomaksu pēc tam, kas jau ir Valsts ieņēmumu dienesta kompetences jautājums, kā cilvēks norēķinās ar valsti par šo pārdošanas faktu,” norādīja Velšs.

“Mēs no savas puses arī šogad tikai un vienīgi varam aicināt divreiz pārdomāt šāda pirkuma nepieciešamību no drošības viedokļa, jo garantija, ka iegādāsieties legālu un derīgu biļeti, ir tikai tad, ja iegādājaties to no oficiālā biļešu izplatītāja,” atgādināja Velšs.

“Tālākpārdošana jau saistās ar risku, ka nopirktā biļete nebūs derīga. Diemžēl arī iepriekšējos svētkos tādi krāpnieki ir bijuši,” norādīja Velšs.

Viņš arī uzsvēra: ja cilvēks tomēr nolemj riskēt, jādara viss, lai pārliecinātos par personas identitāti, un jāpiefiksē pārdevēja personas dati, lai to vajadzības gadījumā pēc tam varētu atrast.

Tikmēr svētku rīkotāji pirmdien plāno vērsties policijā ar diviem iesniegumiem. Pirmais iesniegums ir par faktu, ka sludinājumu portālos tiek piedāvāts iegādāties biļetes uz svētku pasākumiem. Ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc svētku biļetēm, rīkotājs uzskata, ka var tikt veiktas krāpnieciskas darbības, viltojot svētku biļetes un piedāvājot tās sludinājumu portālos. Rīkotājs aicina Valsts policiju sākt resorisku pārbaudi, lai noskaidrotu iespējamus likumpārkāpumu faktus.

Otrais iesniegums ir par aculiecinieka video, kurā 2018.gada 3.martā ir fiksēts, ka “Sky More” veikala telpās SIA "Biļešu paradīze" kasē esoša persona, iespējams, darbinieces klātbūtnē, no atvilktnes paņem vairākas biļetes.

No video rodas priekšstats, ka persona ir, iespējams, ļaunprātīgi izmantojusi dienesta stāvokli un ieguvusi svētku biļetes, apejot noteikto biļešu tirdzniecības kārtību. Ņemot vērā to, ka nav identificējams, vai biļetes ir uz kādu svētku pasākumu, vai tās ir apdrukātas, kā arī, kas ir persona, kura veic šīs darbības, svētku rīkotājs Valsts policiju lūdz veikt pārbaudi, lai noskaidrotu, vai video attēlo likumpārkāpuma faktu.

Svētku rīkotāji arī aicina cilvēkus nepublicēt attēlus ar savām biļetēm sociālajos tīklos. Biļetes svarīgākā sastāvdaļa ir svītru kods, kuru iegūstot no šādi publicētas biļetes, ir iespējams radīt viltotu biļeti, ar kuru pirmais apmeklētājs var iekļūt, bet atkārtoti nevar. Biļešu skeneri pie ieejas pārbauda, vai kods ir pareizs, bet lielās plūsmas dēļ ne vienmēr var konkrēto biļeti aplūkot.

Svētku rīkotāji vērš uzmanību uz to, ka pieredze liecina - viltotas tiek arī kasēs izdrukātās biļetes.

KONTEKSTS:

Kaut arī šogad publiskā tirdzniecībā bija par 62% vairāk Dziesmu un deju svētku biļešu nekā iepriekšējos svētkos, pieprasījums pēc tām arī šoreiz vairāk nekā 10 reizes pārsniedza piedāvājumu.  Vairumu biļešu izķēra jau 3.martā - pirmajā tirdzniecības dienā. 5.martā no rīta bija nopērkamas vien biļetes uz Latviešu vokāli simfoniskās mūzikas lielkoncertu un Sadziedāšanās nakti pēc svētku noslēguma. Un jau drīz sludinājumu portālos dažs tirgo biļetes ar vairākkārtīgu uzcenojumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti