Komponists Brauns par dalību Dziesmu svētkos: Jautājums vēl atklāts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Tas, vai komponists Mārtiņš Brauns, pats kāps uz Dziesmu svētku skatuves, lai spēlētu klavieres, kad izpildīs viņa dziesmas, “vēl nedaudz atklāts”, LTV raidījumā “Viens pret vienu” atzina komponists.

“Jautājums vēl nedaudz atklāts, bet es domāju un ceru, ka būšu,” sacīja Brauns.

Dziesmu svētku repertuārā ir divas viņa dziesmas, arī “Saule, Pērkons, Daugava”, ko daudzi sauc par patriotiskāko dziesmu.

Pats Brauns raidījumā atzina, ka savulaik droši vien bija pareizi izņemt no šīs dziesmas vienu pantiņu:

Saule lika Dieviņam,
Lai tas raka Daugaviņu
Zvēri raka, Dieviņš lēja
No mākoņa dzīvūdeni.

Tolaik, būdams “jauns kristietis”, viņš domājis – “kā tad tā, Saule var likt kaut ko Dieviņam”, stāstīja Brauns. Tagad gan viņš sen tā nedomājot, jo “tās ir mūsu saknes”. Bet ar šo pantiņu dziesma kļūst etnogrāfiski rotaļīgāka, bet bez tā – spēcīgāka, koncentrētāka.  

Nākotnē komponistam ir daudz ieceru, ir “diezgan liels plāns”, par kuru gan viņš būs gatavs stāstīt, kad būs vairāk izdarīts.

Bet vēl viens plāns saistīts ar Ziemassvētkiem. Brauns stāstīja, ka līdz šim neko nav rakstījis Ziemassvētkiem, jo viņam ir bijušas grūtības – “nemīlu nodrāztus jēdzienus un frāzes”, tāpēc bijis grūti atrast tekstus. Tagad gan kodols ir, un tas, vai šāda Ziemassvētku programma taps, būs atkarīgs no tā, vai varēs “samenedžēt” sastāvu, kas  to izpildītu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti