Goda virsvadītājs: Augstākās klases dejotāju potenciāls svētkos netika izmantots

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Augstākās klases dejotāju potenciāls Deju svētkos netika izmantots, intervijā Latvijas Radio raidījumam „Aktuāls temats” norādīja Deju svētku goda virsvadītājs Uldis Šteins.

XXV Dziesmu svētku virsdiriģentu Intu Teterovski un XV Deju svētku Goda virsvadītājs Uldis Šteins, viesojoties raidījumā nākamajā dienā pēc svētkiem, atzīst, ka svētki izdevušies un ir gandarījums.

Ints Teterovskis vēl piesmakušā balsī bilst, ka gulēts ir maz un vēl nemaz nav beidzies svētku pacēlums. Pēc ilgāka laika bijuši svētki, kas visiem ārkārtīgi svarīgi, īpašu kopības sajūtu raisoši.

Savukārt Uldis Šteins norāda, ka viņu "izsita" no emocijām tas, ka Dziesmu un deju svētku gājiens pamatīgi izstiepies, ka kolektīvi cits aiz cita gāja pa milzīgu gabalu. Tas traucējis pašiem kolektīviem, kā arī skatītājiem, kam emocijas atslābst.

„Cilvēks jau nav mašīna un viņam atslābst tā uzmanība. Ja viņam emocija iet visu laiku, tad viņš visu laiku tur dzīvo iekšā,” saka Šteins, paužot viedokli, ka pēdējo gājiena dalībnieku neorganizētība radījusi būtisku zaudējumu visam pasākumam.

Tāpat goda virsvadītājs uzskata, ka dejotāju potenciāls svētkos netika izmantots.

„Nez kāpēc šogad bija tikai viena programma. Mēs taisījām divas, trīs. Augstākās klases dejotāju potenciāls, ko mēs saucam par A grupu, nevar stadionā tā izcelties,” domā virsvadītājs, atminoties, ka kādreiz koncerti bijuši Ķīpsalā, pat divas koncertprogrammas.

Šogad nekā! Nezin kāpēc,” virsvadītājs ir neizpratnē. „Tas potenciāls bija tālu pāri. Baigi pietrūkst dzīvās uzstāšanās kopā ar koriem. Kori dzied – mēs dejojam, jo tās fonogrammas, piedod, jau zināmā mērā ir līdz kaklam.”

Bez tam Šteins nosauc Daugavas stadionu par „lielu pārpratumu, taču atzīst, ka neko nevar darīt, un pauž cerību, ka uz nākamajiem svētkiem atbildīgās personas „izkasīsies” un uzcels jaunu stadionu, kurā varētu rīkot gan sacensības, gan koncertus.

Virsvadītājs uzskata, ka deju uzvedumu kvalitāti nav ietekmējis pasākuma garums. Koncertu kvalitāte no koncerta uz koncertu gājusi uz augšu. Tajā pašā laikā virsvadītājs vēlējies vairāk dinamikas, vairāk kustīgās zīmes.

Kā ziņots, XXV Vispārējie latviešu Dziesmu svētki un XV Deju svētki ar krāšņu noslēguma koncertu "Līgo!" noslēdzās svētdienas naktī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti