Panorāma

Grib izsolīt Jūrmalas skulptūru – bruņurupuci

Panorāma

Studiju liegumu krievu valodā vēl cer atcelt

Novadu policisti sargā savus dalībniekus

Gan sargā, gan strīdus izšķir – katra novada kolektīvus pavada vietējie policisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Paralēli pašiem Dziesmu un deju svētkiem ir izveidojusies vēl viena jauna tradīcija – novada dejotājus, dziedātājus un pūtējus sargā viņu pašu pašvaldības policija. Arī no Tukuma sabraukušos dziedātājus un dejotājus Rīgā sargā Tukuma policisti.

Pūtēju orķestri “Auseklītis”, kuram Rīgas 6. vidusskolā ir mājas, un svētku dalībniekus no Kandavas, Engures, Jaunpils un pašu pilsētas sargā un pieskata Tukuma pašvaldības policijas inspektori. Viņi dežurē piecatā, jo skolā ir vairākas ieejas un izejas.

Dejotāji no kolektīva “Vidums” apgalvo, ka vakaros un naktīs esot gana mierīgi. Bet savus policistus pazīst jau sen – tie jau arī tukumnieki.

Policistu pienākumos ietilpst dalībnieku mantu sargāšana, kad paši dalībnieki ir mēģinājumos. Arī samierināšana naktīs, kad kādam ienāk prātā izmēģināt dziesmu repertuāru, savukārt cits grib izgulēties.

Kopumā darba netrūkst, taču īpašu pārpratumu neesot.

Vēl viens no policistu uzdevumiem ir sargāt vietu pretī skolai dalībnieku autobusiem. Lai gan zīme te liedz apstāties, daudzi šoferi to neņem vērā. Arī paši policisti strādā uz maiņām – kolēģi viņus atbrauc nomainīt.

Šāda tradīcija – sargāt sava novada svētku dalībniekus – nav nekas unikāls. Tukuma policistiem šie esot kārtējie Dziesmu svētki, kuros jāstrādā. Tāpat rīkojas arī citu novadu “pašvaldībnieki”. Nauda šim mērķim – diennakts dežūru apmaksai – izdalīta no novada budžeta līdz ar citiem svētku izdevumiem, tostarp autobusu īri un ēdināšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti