Ģimenes studija

Negulētas naktis un piepildītas dienas - kā izturēt svētku slodzi

Ģimenes studija

Neauglība skar daudzus pārus: Kā ģimenei piepildīt sapni par bērniem?

Mežaparks - īpaša vieta Dziesmu un deju svētku laikā

Dziesmu un deju svētki Mežaparkā ienāk katrā mājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mežaparks ir Dziesmu un deju svētku galvenās mājas, svētki  izjauc dzīves ritmu. Mežaparka iedzīvotāji šajā laikā jūtas kā svētku saimnieki, kuri ne tikai dzird dziedātāju balsis savā sētā, bet arī atver vārtus svētku apmeklētājiem.

Latvijas Radio raidījumā “Ģimenes studija” saruna par to, kā Dziesmu un deju svētku gatavošanās laikā mainās dzīve Mežaparkā.

Mežaparka iedzīvotāji saka - svētku laikā jūtas kā mājas saimnieki, kuri sagaida viesus. Var pamanīt, ka Mežaparks ir svētkiem sakopts – ceļš uz aleju, sajūtu stūris un citas vietas. Mežaparka iedzīvotāji svētku apmeklētājiem iesaka apmeklēt Mežaparku, lai ne tikai redzētu jauno estrādi un tās apkārtni, bet arī paskatītu Mežaparka vēsturisko apbūvi, pastaigātu pa mežu, izbaudītu to, ka tas ir - īsts mežs pilsētā, apmeklētu bērnu pilsētiņu, "meža kaķi", ezera krastu, kas turpinās aiz senās kuģīša piestātnes.

“Dziesmusvētki ir latviskās dzīvesziņas kodols,” saka Mežaparka iedzīvotājs Reinis Zauers.

Mežaparka iedzīvotāji ir saprotoši laikā, kad ir tik liels cilvēku un arī transporta pieplūdums. Mežaparka iedzīvotāji Dziesmu svētku koncerta apmeklētājiem mēdz atvērt vārtus, lai svētku dalībnieki māju pagalmā varētu atstāt mašīnu koncerta laikā.

Svētku tuvums jūtams ne tikai ar lielo dalībnieku ierašanos Mežaparkā, bet, atverot logu, iespējams arī dziedāšanu dzirdēt pat tālā apkārtnē. Mežaparka iedzīvotāji saka, ka, ja dienā būtu mājās, tad nedēļas laikā obligāto repertuāru būtu apguvuši, dzirdot mēģinājumus.

Pavisam tuvu svētku estrādei atrodas Zooloģiskais dārzs. Zooloģiskā dārza pārstāve Laura Līdaka saka, ka gatavojas svētkiem ar cerību, ka tie dzīvniekiem netraucēs, minot, ka svētki ir apgrūtinājums tikai tāpēc, ka tie ierobežo piekļuvi dārzam.

Laura Līdaka aicina apciemot jaundzimušo melnā grifa cāli, minot, ka jaundzimušais var tikt uzskatīts par Rīgas Zoodārza ieguldījumu svētkos.

Raidījumā "Ģimenes studija" atgādina, ka mūsu likumdevējs jau 2014.gadā padomāja par svētku dalībniekiem un viesiem, kuri piedalīsies koncertā līdz pat rīta gaismai. Ja valsts svētki iekrīt brīvdienā, nākamā pirmdiena ir brīvdiena.

9.jūlijs ir brīvdiena.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti