Daļai pūtēju orķestra «Balvi» dalībnieku simtgades Dziesmu svētki ir ugunskristības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Balvu Kultūras un atpūtas centra pūtēju orķestris “Balvi” ir viens no lielākajiem pūtēju orķestriem, kas piedalās simtgades Dziesmu svētkos, un kolektīva vadītājs Egons Salmanis atklāj – lielai daļai dalībnieku šie svētki ir ugunskristības.

“ŠĪ sezona pietiekami smaga, jo pagājušogad mūsu kolektīvu atstāja gandrīz 23 dalībnieki – iestājās vai nu mūzikas vidusskolās, vai nu augstskolās,” pastāstīja Salmanis. “Bet ļoti liela daļa no viņiem spēlē pūtēju orķestrī  pirmo sezonu, līdz ar to viņiem šie ir pirmie Dziesmu svētki un ugunskristības.”

Pūtēju orķestra dalībnieki ir apmierināti arī ar sadzīves apstākļiem – Pļavnieku pamatskolā, kur viņi apmetušies, vienuviet iespējams gan nakšņot, gan kvalitatīvi mēģināt.

Dalībnieki gan atzina, ka citus pasākumus pagaidām apmeklēt nesanākot, jo mēģinājumu grafiks ir gana intensīvs. Taču viņi arī norāda – “no iekšienes” Dziesmu svētkus var izbaudīt daudz emocionālāk, nekā vienkārši tos skatoties.

Pūtēju orķestri “Balvi” varēs dzirdēt 4.jūlija vakarā Sv. Jēkaba katedrālē, 6.jūlijā Esplanādē un, protams, noslēguma koncertā un tā ģenerālmēģinājumā Mežaparka Lielajā estrādē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti