«Līdz uzvarai!» Latvijas Diplomātiskais koris Dziesmu svētkos pauž atbalstu Ukrainai

Latvijas Diplomātiskais koris XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII deju svētku gājienā 2023. gada 2. jūlijā nesīs Latvijas un Ukrainas valstu karogus, simbolizējot Latvijas nerimstošo, stingro atbalstu Ukrainai cīņā pret agresorvalsti Krieviju, informēja Latvijas Ārlietu ministrijā.

Koris ir īpaši gandarīts, ka Dziesmu un deju svētku rīkotāji ir atsaukušies kora publiskajam aicinājumam nodziedāt Ukrainas himnu lielkoncertā "Tīrums. Dziesmas ceļš", tādējādi apliecinot solidaritāti ukraiņu tautai, kura varonīgi un pašaizliedzīgi cīnās pret Krieviju, kas pastrādā arvien jaunus kara noziegumus un noziegumus pret cilvēci.

Latvijas Diplomātiskais koris arī iepriekš ir piedalījies Ukrainas atbalsta un labdarības koncertos un, kā uzsver diriģente Katrīna Jēkabsone: "Koris turpinās atbalstīt ukraiņus līdz uzvarai, jo Ukrainas cīņa ir arī mūsu cīņa. Esam patiesi gandarīti, ka Dziesmu svētku kopkoris dziedās Ukrainas himnu. Tā būs vēl nebijusi spēcīga morālā atbalsta akcija Ukrainai un tiks uz visiem laikiem ierakstīta Dziesmu un Deju svētku pastāvēšanas vēsturē." 

Latvijas Diplomātiskais koris ir dibināts 2016. gada 26. janvārī, Latvijas valsts starptautiskās atzīšanas de jure 95. gadadienā jeb tā dēvētajā Diplomātu dienā. Korī dzied Latvijas diplomāti, Ārlietu ministrijas darbinieki, viņu ģimenes locekļi un draugi, kā arī ārvalstu vēstniecību diplomāti. Koristi svētku gājienā dosies dažādos tautastērpos, simboliski pārstāvot kultūrvēsturiski daudzveidīgos Latvijas novadus, savukārt ārvalstu diplomāti būs ģērbušies savu valstu nacionālajos tērpos.

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti