Dziesmu un deju svētku norises vietās liegs lidināt dronus

Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku norises laikā no 30. jūnija līdz 10. jūlijam līdztekus citiem sabiedriskās kārtības un drošības pasākumiem pastiprināta kontrole tiks pievērsta arī bezpilota gaisa kuģu jeb dronu satiksmes uzraudzībai.

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

Valsts policija informēja, ka jau dienu pirms svētkiem, 29. jūnijā, tiks slēgta gaisa telpa droniem Mežaparka estrādes apkārtnē, Rīgas centrā, kā arī Daugavas stadiona apkārtnē.

Precīzas slēgtās gaisa telpas koordinātas būs iespējams redzēt oficiālajā Latvijas gaisa satiksmes mājaslapā. Šādi ierobežojumi noteikti, rūpējoties par iedzīvotāju drošību, lai nepieļautu potenciālu apdraudējumu, piemēram, nesankcionēta lidaparāta kontroles zaudēšanas gadījumā.

Policija kopā ar sadarbības partneriem sola rūpīgi uzraudzīt gaisa telpu minētajās zonās, tostarp pielietojot speciālas iekārtas nesankcionētu dronu lidojumu konstatēšanai un novēršanai. Apvienojot tehniskās iespējas un kapacitāti, likumsargiem būs iespēja ne vien fiksēt nesankcionētus dronu lidojumus, bet arī veikt to piespiedu nosēdināšanu un identificēt tālvadības pilotu atrašanās vietu.

Pārkāpējiem var tikt piemēroti ne vien administratīvie sodi, bet arī lidaparātu konfiskācija.

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti