Dienas ziņas

Traucēta piekļuve centralizēto eksāmenu rezultātiem

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Dziesmu svētku rīkotāji – zemajā startā

Lielie bubuļi – pārkaršana un pārmērīgas svinības. Dziesmu svētku rīkotāji ir zemajā startā

Viss, ko var saplānot, ir saplānots, tā saka Dziesmu un deju svētku organizatori. Arī glābšanas dienestiem darba grafiki svētku laikā ir jau skaidri. Mediķi gan norāda, ka to, cik patīkami būs svētki, lielā mērā noteiks cilvēku sagatavotība iespējamam lielajam karstumam.

Dziesmu svētku 150. jubilejai veltīto Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā, visticamāk, piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits – teju 23 tūkstoši, saka virsdiriģents Romāns Vanags. Svētku programmu viņš raksturo kā dinamisku.

"150 gadi uzliek zināmus pienākumus. Noslēguma koncertā būs tikai viens jaundarbs. Publika, kas klausīsies noslēguma koncertu, varēs atpazīt ļoti daudz mūzikas," spriež Vanags. "Noslēguma koncertā nebūs tikai dziesmas. Iepriekš bija vairāk dziesmu, mazāk deju, tad šogad deju īpatsvars ir liels. Mums ir speciāli viens jauns deju uzvedums, kas saucas "Novadu sanāciens", kurā mēs rādīsim visas iespējas, kādas skan katrā novadā, ieskaitot Sēliju."

Taču pirms noslēguma koncerta vēl būs vairākas dienas, kas gan dalībniekiem, gan skatītājiem būs veiksmīgi jāpavada, iespējams, lielā karstumā. Lielākais svētku bubulis ir pārkaršana.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule gan vēl uzsver – svētku laika naktīs ir kārtīgi jāatpūšas un ne Vecrīgā:

"Naktī ir jāguļ, nevis jāsvin. Vismaz starp koncertiem ir jābūt atpūtas režīmam, un vienmēr jābūt līdzi ūdenim."

Ugunsdzēsēji neapsola, bet centīsies nodrošināt arī vēsu dušu, ja būs tāda nepieciešama svētku dalībniekiem. Organizatori uzsver, ka šogad šis tas būs atšķirīgs. Piedomāts tieši par cilvēku labsajūtu. Taču to, ka viss būs ideāli, arī nesaka.

"Jūs taču zināt, kā ar tiem lieliem pasākumiem ir. Visu laiku kaut ko slīpējam un precizējam, un atrodam nianses. Lielās līnijās viss ir sagatavots," atzīmē Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku izpilddirektore Daina Markova.

Tikmēr pārējiem, kuri svētkos nepiedalīsies nedz kā dalībnieki, nedz skatītāji, iesaka pilsētu pamest. Sastrēgumi būs. Rīgas mērs norāda, ka visas ielas, kuras vēl var paspēt noasfaltēt, būs ar asfalta segumu. Šur tur gan ierobežota kustība saglabāsies, sevišķi Kokneses prospektā.

"Lielākā daļa ir noasfaltēta – pabeigta. Viens posms, kur vēl nav asfalta, mans personīgs rīkojums bija sagatavot tā, lai autobuss, cilvēki, mašīnas var pārvietoties un pēc svētkiem atsāksiet darbu," skaidro Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Izmitināšana, ēdināšana un gulēšana dalībniekiem ir atrisināta, saka rīkotāji. Viņi arī piemin, ka vēl var iegādāties biļetes uz dažiem koncertiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti