Rīta Panorāma

Navaļnijam piespriež vēl 9 gadus cietumā

Rīta Panorāma

Rietumvalstis pastiprina sankcijas pret Krieviju

Izstādē Spānijā Gotjē tērpi un kino

«Žana Pola Gotjē kino un mode» – Spānijā skatāma slavenā dizainera izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Spānijas galvaspilsētā Madridē sarīkota izstāde "Žana Pola Gotjē kino un mode". Pats pasaulslavenais mākslinieks atzina, ka tērpi parāda šo mākslas veidu ietekmi uz cilvēkiem.

"Kad šī izstāde tika plānota, tai vajadzēja būt veltīta kleitām, kas iedvesmojas manās kolekcijās, kā arī par sieviešu un vīriešu evolūciju ar kino un modes starpniecību. Šis skatupunkts arī ir šeit," sacīja mākslinieks.

Izstāde liek aizdomāties par vīriešu un sieviešu attiecību evolūciju, emancipācija, modi, dzimuma identitāti, erotiku, varu un citām modernai sabiedrībai aktuālām tēmām. Tajā izstādīti apmēram 250 eksponāti – filmās izmantotais apģērbs, plakāti, fotogrāfijas un leģendāru filmu fragmenti.

Ekspozīcija sākas ar atsaucēm uz mums mazāk zināmo 1945. gada franču filmu "Falbalas", kas iedvesmoja Gotjē kļūt par dizaineru. Taču galvenās ir modes un kino ikonas: Merilina Monro, Marlons Brando, Bridžita Bardo, Džeina Fonda un citas zvaigznes un viņu tērpi. Gotjē radītā korsete ar smailu krūšturi dziedātājai Madonnai 1990. gadā kļuva par vienu no modes ikonām. Auglīga bija mākslinieka sadarbība ar Pedro Almodovaru, Pīteru Grīnveju, Liku Besonu, un citiem režisoriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti