Mākslas akadēmija radījusi platformu, kurā apkopotas dizaina idejas senioru ikdienas uzlabošanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA), piedaloties projektos “BaltSe@nioR” un “[email protected]”, ir izveidojusi platformu “BaltSe@nior bibliotēka”, kurā apkopoti studentu ideju pieteikumi senioru ikdienas uzlabošanai, medijus informē LMA pārstāvji.

Kopš 2016. gada LMA Dizaina nodaļas studenti, mācībspēki un projektu vadības personāls īsteno Eiropas Savienības “Interreg” Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programmas projektus “BaltSe@nioR” un “[email protected]”".

Kopā ar projekta sadarbības partneriem no Polijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas, Vācijas un Krievijas projekta aktivitātēs tiek meklēti risinājumi globālajai sabiedrības novecošanās problēmai.

Projekta laikā notikušajās radošajās darbnīcās studenti ar dažādām dizaina metodēm radījuši idejas īpaši pielāgotiem produktiem, kas uzlabotu senioru dzīves kvalitāti un novērstu gan fizisku, gan emocionālu diskomfortu.

Platformā “BaltSe@nior bibliotēka” LMA aicina dizainerus, mēbeļu ražotājus, pilsētplānotājus, publiskās vides veidotājus un visus citus pievērst uzmanību tam, ka sabiedrība noveco un aizvien vairāk vajadzīgi risinājumi gan privātās, gan publiskās telpas piemērotībai.

Līdzšinējo projekta aktivitāšu rezultāti angļu valodā pieejami projekta virtuālajā bibliotēkā.

Papildu informācija par projektu pieejama LMA mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti