Latvijas Radio 3 – «Klasika» skanēs jauns raidījums «Kāpēc dizains?»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 4. novembra pirmdienās pulksten 9.05 Latvijas Radio 3 – "Klasika" ēterā skanēs jauns raidījums "Kāpēc dizains?". Kopā ar raidījuma vadītājām – dizaina kritiķi, lektori un publikāciju autori Jeļenu Solovjovu un Latvijas Mākslas akadēmijas vieslektori un dizaina diskusiju vadītāju Ilzi Dobeli – klausītāji varēs vērīgāk palūkoties apkārt, ieraudzīt un izprast laba un slikta dizaina nozīmi mūsu apkārtējās vides veidošanā, kā arī iepazīt dizaina tapšanas procesu Latvijā un citviet pasaulē, paziņojumā medijiem informē Latvijas Radio.

"Dizainam ir daudz lielāka nozīme, nekā to bieži nojaušam, saskatām vai apzināmies, tādēļ raidījumā "Kāpēc dizains?" ar apakšvirsrakstu "No karotes līdz pilsētvidei" meklēsim atbildes uz šiem un citiem jautājumiem par lietām, procesiem un idejām, kas padara mūsu dzīvi vieglāku vai tieši otrādi – sarežģī to. Runāsim par labu un arī par sliktu dizainu. Par to, kā tas top, kāds tas ir Latvijā un citviet pasaulē," atklāj raidījuma veidotājas.

Vai esat aizdomājušies, cik viegli vai sarežģīti ir orientēties tuvākajā dzelzceļa stacijā, poliklīnikā vai lidostā? Kādēļ uzmanību durvīm pievēršam vien tad, kad tās veras neloģiskā virzienā, gaismai – ja tā ir par spožu vai vāju un ūdenskrānam, ja tā lietošanai ir nepieciešama instrukcija? Kāpēc kāda mājaslapa vai dokumenta aizpildīšana ir loģiska un saprotama, bet  citā izvietotā informācija šķiet neatminama mīkla?

Ar šiem piemēriem mēs saskaramies ik uz soļa – pilsētu un elektroniskajā vidē, iegūstot izglītību, pieņemot personiskus, uzņēmuma un arī valsts lēmumus.

Pirmajā raidījumā klausītāji tiek vesti uz Rīgas Centrālo dzelzceļa staciju, lai atklātu, cik viegli vai grūti ir nonākt nepieciešamajā gala pieturā un ar kādu dizainu saskaras tūkstošiem vilciena pasažieru ik dienu, paši to pat nenojaušot.

Raidījums ēterā būs pirmdienās pulksten 9.05 ar atkārtojumu sestdienās pulksten 18.18, bet pēc izskanēšanas pirmdienās tas jebkurā ērtā laikā būs klausāms "Klasikas" mājaslapas arhīvā un portālā Replay.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti