Kultūras ziņas

Laulības dzīves ainas I. Rešetina redzējumā

Kultūras ziņas

Ar ko pārsteidz Latvijas dizaineri?

Dizaina "Domāšanas darbnīcas"

Dizaina «Domāšanas darbnīcās» meklē risinājumus pilsētvidei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rudens tradicionāli Latvijā ir dažādu ar dizainu saistītu pasākumu laiks. Nedēļas nogalē tiks pasniegta jau piektā Latvijas Gada balva dizainā, bet jau trešo gadu Latvijā notiek “Design Jam” radošās darbnīcas, kurās piedalās studenti no dažādām dizaina un mākslas augstskolām. Viņu uzdevums – piedāvāt radošus risinājums aktuāliem pilsētvides un informācijas dizaina jautājumiem.

Šī gada uzdevums – Kuldīgas pilsētas vizuālās valodas, identitātes un komunikāciju dizains, kā arī idejas Tabakas fabrikas pārtapšanai par kultūras un radošo industriju kvartālu Rīgā. Darbnīcas vadīja informācijas dizaina eksperts no Austrijas.

“Mēs uzklausām cilvēku sajūtas. Pilsētu iedzīvotāju sajūtas. Mēs uzklausām cilvēku. Tā nav māksla,” norāda informācijas dizaina eksperts Martins Foslaitners  (Austrija). “Mēs izmantojam mākslu, lai īstenotu ieceri. Bet, pirms mēs to sākam, mēs ieklausāmies cilvēkos, kā viņi dzīvo, kā viņi domā un uzvedas. Sekojoši mēs izprotam viņu vajadzības un uzsākam darboties.”

“Kas to lietos un kā to lietos, protams, paliek atvērts jautājums,” uzsver Latvijas Mākslas akadēmijas profesore, projekta kuratore Barbara Ābele. “Mani šajā sadarbības procesā visvairāk suģestēja veids kā metode, par kuru var domāt vesela pilsēta, par kuru var domāt arī par vienu ēku pilsētā. Un arī ar šo metodi var risināt jautājumus ne tikai pilsētvidē, bet arī sociālā vidē.”

Galvenais informācijas dizaina ieguvums ir metode, kā uzzināt, kas nepieciešams un kas patīk cilvēkiem, lai viņu vajadzības un ilgas iemiesotu pilsētvidē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti