Būvindustrijas lielā balva – par Gada jauno arhitektu atzīts Didzis Jaunzems

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Arhitekts un scenogrāfs Didzis Jaunzems septembra sākumā apbalvots ar Latvijas Būvindustrijas lielo balvu nominācijā ''Gada jaunais arhitekts''. Savukārt viņa jaunākais objekts – gājēju ceļš un skatu terase Sajūtu parkā Valmierā – nupat saņēmusi ''Latvijas Ainavu arhitektūras balvu 2019'' (LAABA), kas tika pasniegta, izvērtējot Latvijā pēdējā desmitgadē radīto vides arhitektūru, paziņojumā medijiem informē pārstāvji. 

Žūrija 40 cilvēku sastāvā pozitīvi novērtēja tādus jaunā arhitekta pēdējā gada laikā tapušos projektus kā gājēju ceļš un skatu terase Valmierā, vides objektus “Uguns”, “Gaiss” un “Ūdens” Ziemeļlatgalē, Ludzas pilsdrupu labiekārtojuma būvprojektu, ekspozīciju “Leģenda par Dzelzs bruņinieku” Motormuzejā, kā arī Latvijas simtgadei radītās pasākumu scenogrāfijas, piemēram, “Abas malas” ''Arēnā Rīga'' un citas.

Latvijas Būvindustrijas lielā balva ir augstākais apbalvojums būvniecības nozarē, un šogad tā tika pasniegta septīto reizi. Apbalvojuma “Būvindustrijas lielā balva” nozīmīgās balvas “Pamatakmens” pasniegšanas ceremonijas ideja balstīta visu būvindustriju apvienojošā, nekomerciālā, nozares nevalstisko organizāciju rīkotā pasākumā ar mērķi izcelt cilvēku - arhitektu, būvinženieri, zinātnieku, būvmateriālu ražotāju un citus nozares profesionāļus, kuru līdzdalībai un prasmēm pateicoties, tapušas izcilas būves.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti